Δικάζεται για δεύτερη φορά ο Μουμπάρακ

Δικάζεται για δεύτερη φορά ο Μουμπάρακ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αιγύπτιος πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ θα δικαστεί για δεύτερη και τελευταία φορά σε σχέση με τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011 που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από την εξουσία, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε την έφεση της πολιτικής αγωγής κατά μίας προηγούμενης δικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2014 και είχε απαλλάξει τον Μουμπάρακ από τις εις βάρος του κατηγορίες.

Ο Μουμπάρακ, που κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή την Αίγυπτο για τρεις δεκαετίες, έχει ήδη περάσει στη φυλακή τουλάχιστον τρία χρόνια για άλλες υποθέσεις.

Ο δικαστής ανακοίνωσε ότι η επανάληψη της δίκης, που βασίζεται σε κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης το 2011 που είχε επίκεντρο την Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, θα ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην δικτάτορα και τους δύο γιους του σε ποινές τριετούς κάθειρξης κατά την επανάληψη μίας δίκης για υπόθεση διαφθοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή