Κομισιόν: Προγράμματα ύψους 1,3 δισ. για την Αφρική μέχρι το 2020

Κομισιόν: Προγράμματα ύψους 1,3 δισ. για την Αφρική μέχρι το 2020

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 1,3 δισ. ανέρχεται το ποσό με το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να χρηματοδοτήσει προγράμματα στη Νότιο και Ανατολική Αφρική, καθώς επίσης και σε χώρες του Ινδικού Ωκεανού μέχρι το 2020. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης Νέβεν Μίμιτσα συνυπέγραψε σήμερα κατά τη διάρκεια του φόρουμ «Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης», τις αντίστοιχες συμφωνίες με εκπροσώπους οργανισμών από συνολικά 29 χώρες της Αφρικής, με στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας, την αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τα μεταναστευτικά ρεύματα, την οικονομική ανάπτυξη και τη διαχείριση φυσικών πόρων.

«Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε προγράμματα σε τομείς "κλειδιά" σε επίπεδο περιφερειακών συνεργασιών όπως η ειρήνη και η ασφάλεια, η οικονομική ολοκλήρωση και η διαχείριση των φυσικών πόρων», δήλωσε ο Νέβεν Μίμιτσα.

Όπως έγινε γνωστό η περιφερειακή χρηματοδότηση στις εν λόγω χώρες εστιάζει σε τρεις βασικές προτεραιότητες στην περιοχή: Στην προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, στην πρόληψη και διαχείριση συγκρούσεων, καθώς και την αντιμετώπιση απειλών στην ασφάλεια, σε μία περιοχή στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη, με στόχο την συμπλήρωση των Ευρωπαϊκών προσπαθειών για ενίσχυση της ανθεκτικότητας κα την αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Στόχο αποτελεί, επίσης, η προώθηση της περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης και η διευκόλυνση του εμπορίου, η προώθηση των επενδύσεων και των παραγωγικών δυνατοτήτων των χωρών.

Τέλος, η χρηματοδότηση πρόκειται να διατεθεί για την υποστήριξη της βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων των χωρών, την ανθεκτικότητα και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή