Αποκαλυπτικό δημοσίευμα για συνεργασία της τουρκικής κυβέρνησης με το Ισλαμικό Κράτος

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα για συνεργασία της τουρκικής κυβέρνησης με το Ισλαμικό Κράτος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την συνεργασία της τουρκικής κυβέρνησης με το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύπτει με δημοσίευμά της την Παρασκευή η εφημερίδα Cumhuriyet, επισημαίνοντας πως η Μυστική Υπηρεσία της χώρας μίσθωσε πούλμαν προκειμένου να μεταφέρει τζιχαντιστές στην Συρία.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται στον απόηχο της προ μιας εβδομάδας αποκάλυψης που πυροδότησε την κυβερνητική οργή επειδή το ίδιο Μέσο δημοσίευσε φωτογραφίες οι οποίες- όπως υποστήριζε το ρεπορτάζ- αποδείκνυαν το γεγονός ότι η κυβέρνηση χορήγησε στους τζιχαντιστές και όπλα.

Στο φύλλο της Παρασκευής η Cumhuriyet, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, έγραψε ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) μίσθωσε δύο λεωφορεία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν την 9η Ιανουαρίου του 2014 για να εισέλθουν παράνομα στη Συρία από το συνοριακό φυλάκιο του Ρεϊχανλί πολλές δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι πολεμούν την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Για να στηρίξει τις καταγγελίες της, η Cumhuriyet δημοσίευσε τις φωτογραφίες δύο οχημάτων που σταμάτησαν οι τουρκικές δυνάμεις επιβολής της τάξης την επομένη της επιχείρησης και στα οποία εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι οδηγοί των δύο οχημάτων, που συνελήφθησαν και παρέμειναν υπό κράτηση για μικρό χρονικό διάστημα, επιβεβαίωσαν στους ανακριτές ότι τα λεωφορεία τα είχε μισθώσει η MIT, η οποία τους είχε παρουσιάσει τους επιβάτες τους ως απλούς Σύρους πρόσφυγες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Cumhuriyet είχε προκαλέσει την οργή της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης όταν δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν όπλα τα οποία μετέφεραν φορτηγά της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών τον Ιανουάριο του 2014 και τα οποία σταμάτησαν μέλη της τουρκικής χωροφυλακής κοντά στη συριακή μεθόριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή