Γερμανία: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της συνόδου των G7

Γερμανία: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της συνόδου των G7

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν το Σάββατο με δυνάμεις της αστυνομίας στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις- Παρτενκίρχεν καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν ενάντια στη Σύνοδο της ομάδας των 7 οικονομικά ισχυρότερων χωρών G7 που ξεκινά την Κυριακή σε κοντινό πολυτελές ξενοδοχείο.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού όταν μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Ξέσπασαν συγκρούσεις και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.

Η αστυνομία υπολογίζει τον αριθμό των διαδηλωτών στους 3.600 ανθρώπους ενώ οι διοργανωτές της κινητοποίησης εκτιμούν ότι τουλάχιστον 4.500 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Χτυπώντας τύμπανα και ντέφια οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «τούβλο τούβλο, τοίχος τοίχος σταματήστε την G7 και κάντε το σύστημα να καταρρεύσει».

Στα πανό που κράταγαν οι συμμετέχοντες αναγράφονταν τα συνθήματα «πολεμήστε την G7 και επαναστατήστε» και «G7 πήγαινε στο διάολο! Μου αρέσει ο Πούτιν».

«Διαδηλώνω επειδή οι μεγάλες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις ασκούν πολύ μεγάλη επιρροή στην πολιτική» δήλωσε ο Τόμας, 50 ετών, από τη Βαυαρία, ο οποίος είχε ντυθεί με την παραδοσιακή βαυαρική ενδυμασία.

«Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Είναι άδικο. Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε τις οικονομίες μας πολύ καλύτερα για τους λαούς» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Τομ Κλάπερτ, ένας 31χρονος φοιτητής της ιατρικής, επισήμανε από την πλευρά του:

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ξοδεύουν τόσα χρήματα για μία σύνοδο την ώρα που τόσοι πρόσφυγες και άλλοι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα».

Τουλάχιστον 17.000 Γερμανοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του χώρου της συνόδου στις βαυαρικές Άλπεις και άλλοι 2.000 Αυστριακοί αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή στα σύνορα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τους ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο σε μία σύνοδο που αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η μάχη για την αντιμετώπιση των πανδημιών, το Μεσανατολικό και η κρίση στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύνοδο που θα διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, που αποκλείστηκε από την G8 πέρυσι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο 71χρονος Ράινερ που φορούσε ένα κόκκινο μπλουζάκι που έγραφε «υποστηρικτής του Πούτιν» υποστήριξε ότι να αποκλείουν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή