Κατηγορούμενα μέλη του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία

Κατηγορούμενα μέλη του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΡΝΗ, ΓΑΛΛΙΑ. Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, έξι ακτιβιστές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, κατηγορούμενοι για φθορά ξένης περιουσίας, εμπρησμό, σύσταση συμμορίας και ψευδή καταμήνυση. Μεταξύ τους και ο Αντριέν Ντεπόρ, πρώην υπ’αριθμόν δύο μέλος του κόμματος της Μαρίν Λεπέν στην περιφέρεια της Σεν-ε-Μαρν και υποψήφιος στις πρόσφατες τοπικές εκλογές.

Η εισαγγελία κατηγορεί τους έξι άνδρες για εμπρησμούς αυτοκινήτων, τους οποίους απέδιδαν στις καταθέσεις τους στις αρχές σε νέους και μέλη μειονοτήτων. Θύματα των καταστροφών ήταν συνήθως γείτονες των κατηγορούμενων που ήθελαν με τον τρόπο αυτό να επηρεάσουν τις πολιτικές προτιμήσεις των συμπολιτών τους, ωθώντας τους προς το Εθνικό Μέτωπο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι έξι ακτιβιστές προετοιμάζονταν για τις «εξορμήσεις» τους, καταναλώνοντας οινοπνευματώδη και κοκαΐνη, ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας στην κατοικία του Ντεπόρ, η αστυνομία εντόπισε αδήλωτα όπλα, όπως γκλομπ και δακρυγόνα σπρέι. Τη δράση των στελεχών του αποκάλυψε πρώτο το ίδιο το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, το οποίο πραγματοποίησε εσωτερική έρευνα, ύστερα από καταγγελίες για ύποπτη, παραβατική συμπεριφορά του Ντεπόρ και των φίλων του.

Στα τέλη Μαΐου, η τοπική ηγεσία του κόμματος της κ. Λεπέν ήρθε σε επαφή με την εισαγγελία της Μάρνης, για να μοιρασθεί τις υποψίες της για τη δράση των στελεχών της. Η αστυνομική έρευνα δεν άργησε να αποκαλύψει την αλήθεια και να οδηγήσει την ομάδα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή