Σάλος με τον Βαλς και το ταξίδι του στο Βερολίνο

Σάλος με τον Βαλς και το ταξίδι του στο Βερολίνο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Προσπάθεια αποκλιμάκωσης της πολιτικής κρίσης που προκάλεσε το ταξίδι του στο Βερολίνο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, δηλώνοντας ότι θα πληρώσει 2.500 ευρώ για τα παιδιά του.

Ο κ. Βαλς -και τα δύο του παιδιά- πέταξε την Κυριακή με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος «Falcon» από το Πουατιέ, όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο Βερολίνο, για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί τον αγώνα. Παρότι η μετακίνηση των παιδιών του δεν κόστισε τίποτα στο γαλλικό κράτος, καθώς αυτά συνόδευαν τον πατέρα τους στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ο κ. Βαλς θα καταβάλει στον κρατικό κορβανά 2.500 ευρώ, τα οποία θα ήταν το κόστος τριών εισιτηρίων, αγορασμένων την τελευταία στιγμή.

«Επρόκειτο για ένα σφάλμα, ένα επικοινωνιακό σφάλμα, ένα σφάλμα αναισθησίας. Γνωρίζετε το πάθος μου για το ποδόσφαιρο. Με τον Μισέλ Πλατινί συζητήσαμε για θέματα που άπτονται της διοργάνωσης του Euro 2016. Επρόκειτο, όντως, για επίσκεψη με κρατικό χαρακτήρα. Τα παιδιά μου με συνόδευσαν, αυτό δεν αποτελεί μυστικό. Παρότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο ταξίδι αυτό, αντιλαμβάνομαι και συνειδητοποιώ την αντίδραση των Γάλλων. Η συμπεριφορά μου πρέπει να είναι άμεμπτη. Αν μπορούσα να ξαναζήσω το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεν θα έκανα το ίδιο», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την άφιξή του στη γαλλική κτήση της Ρεουνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

Τον Γάλλο πρωθυπουργό προσπάθησε χθες να δικαιολογήσει και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος επέμεινε ότι ο κ. Βαλς μετέβη στο Βερολίνο κατόπιν δικής του πρόσκλησης για να συζητήσουν θέματα προβολής της Γαλλίας και της διοργάνωσης του Euro 2016.

Αμείλικτοι υπήρξαν οι σχολιαστές των γαλλικών ΜΜΕ, οι οποίοι έσπευσαν να συγκρίνουν τον Βαλς με τον πρώην πρόεδρο Σαρκοζί και την ατυχή του επιλογή να γιορτάσει τη νίκη του στις εκλογές του 2007 με γεύμα μεταξύ φίλων στο πολυτελές και ιδιαίτερα δαπανηρό εστιατόριο Fouquet’s στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο BFM, το 77% των Γάλλων ένιωσαν σοκαρισμένοι για τη «βερολινέζικη απόδραση του πρωθυπουργού τους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή