Κύπρος: Υπο έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Αμμοχώστου

Κύπρος: Υπο έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Αμμοχώστου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Παρασκευής η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγίου Μέμνονα, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται, στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις για κατάσβεση της πυρκαγιάς σε περίπτωση αναζωπύρωσής της. Επίσης, τουρκικό αεροσκάφος είχε φτάσει από τις 19:30 και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων βοήθησαν επίσης στην πυρόσβεση.

Ο εκπρόσωπος της λεγόμενης προεδρίας Baris Burcu ανέφερε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε δύο φορές μαζί του, τη μια φορά για να τον ενημερώσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια, και την άλλη για να τον ρωτήσει πώς είναι η κατάσταση. Ο κ. Burcu ανέφερε ότι και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε δώσει οδηγίες όπως γίνει αποδεχτή βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία και υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών αν αυτό χρειαζόταν.

Αποχώρησαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας «φαίνεται ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο». Μεταξύ άλλων, ο κ. Τράγκολας σημείωσε πως «τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από σταθμούς της Αμμοχώστου, της Λάρνακας και της Λευκωσίας που βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα σε επιφυλακή κοντά στο Οδόφραγμα της Δερύνειας, έχουν λάβει οδηγίες να αποχωρήσουν από την περιοχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή