Τουρκία: Προειδοποιητικά πυρά στους πρόσφυγες από την Συρία

Τουρκία: Προειδοποιητικά πυρά στους πρόσφυγες από την Συρία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την βίαιη απώθηση Σύρων μεταναστών από τα σύνορα με την Τουρκία κατέγραψε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, αφού οι άνθρωποι που θέλουν τα φύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες συνεχώς αυξάνονται και η γειτονική χώρα έχει κλείσει τα σύνορά της με την Συρία.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν μάνικες νερού και έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να απωθήσουν σύρους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα, καθώς χιλιάδες Σύροι έχουν συγκεντρωθεί στη συριακή πλευρά της μεθορίου στο συνοριακό πέρασμα του Ακτσάκαλε.

Οι σύροι πρόσφυγες συνωστίζονται πίσω από τα σύρματα που έχουν υψωθεί στην τουρκο-συριακή μεθόριο στο πέρασμα του Ατσάκαλε στη νοτιο-ανατολική Τουρκία.

Οι πρόσφυγες φεύγουν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις κουρδικές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για τον έλεγχο της συριακής πόλης Τελ Αμπιάντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είχε δηλώσει ότι, αντιμέτωπη με νέο κύμα προσφύγων, η Τουρκία θα έκλεινε προσωρινά και κατά τόπους τα σύνορα με τη Συρία.

"Η Τουρκία δεν θα δεχθεί άλλες εισόδους στον έδαφός της από τη Συρία, εκτός από περίπτωση ανθρωπιστικής τραγωδίας", δήλωσε ο Κουρτουλμούς.

Την Πέμπτη, επίσημη τουρκική πηγή δήλωσε ότι 13.500 σύροι πρόσφυγες πέρασαν σε διάστημα δέκα ημερών στην Τουρκία, 6.600 από τους οποίους από την Τετάρτη.

Η Τουρκία έχει υποδεχθεί περισσότερο από 1,8 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή