Γερμανός πολίτης πέθανε από MERS

Γερμανός πολίτης πέθανε από MERS

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΤΕΡΚΑΠΕΛΝ. Ο κοροναϊός MERS, ο οποίος εμφανίστηκε το 2012 στη Σαουδική Αραβία, στέρησε τη ζωή 65χρονου στο Οστερκάπελν της Βόρειας Γερμανίας. Ο άνδρας μολύνθηκε στη διάρκεια ταξιδιού αναψυχής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Φεβρουάριο, πιθανώς λόγω επαφής με ζώα.

Ο ιός MERS (Middle East Respiratory Syndrom) είναι πιο επικίνδυνος από την άτυπη πνευμονία (SARS), αλλά μεταδίδεται πιο δύσκολα. Ελεγχοι σε 200 άτομα, με τα οποία ήρθε ο άνδρας σε επαφή μετά την επιστροφή του, ήταν αρνητικά. Γενικά η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι σπάνια. Θεωρείται πιθανό ότι ο άνδρας μολύνθηκε επισκεπτόμενος ζωοπανήγυρη, καθώς οι καμήλες μεταφέρουν τον ιό.

Ο θάνατος του 65χρονου στις 6/6 εξέπληξε τους γιατρούς, αφού, ύστερα από μήνες νοσηλείας, ο άνδρας είχε βγει στα μέσα Μαΐου από την απομόνωση του νοσοκομείου του Οσναμπρίκ και είχε μεταφερθεί στο Οστερκάπελν.

Ο ιός MERS προξενεί βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονία και νεφρική ανεπάρκεια. Ταξιδιώτες έχουν μεταφέρει τον ιό από τη Σαουδική Αραβία στη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Αυστρία και την Τουρκία. Χθες ανακοινώθηκε ότι υπόκειται σε ελέγχους για τον ιό ασθενής που νοσηλεύεται στην απομόνωση νοσοκομείου της Πράγας.

Ιδιαίτερη έξαρση παρουσίασε τις τελευταίες εβδομάδες ο ιός στην Νότια Κορέα, όπου έχουν υπάρξει 154 κρούσματα, εκ των οποίων τα 19 θανατηφόρα. Τα δύο σημεία των μολύνσεων εντοπίστηκαν σε δύο νοσοκομεία της χώρας. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους είχαν ήδη εξασθενημένο οργανισμό. Περίπου 5.600 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα ενώ 3.500 άλλα έχουν βγει από την καραντίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή