Τρομοκρατικές επιθέσεις με 63 νεκρούς σε Τυνησία, Γαλλία και Κουβέιτ

Τρομοκρατικές επιθέσεις με 63 νεκρούς σε Τυνησία, Γαλλία και Κουβέιτ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πολύκροτες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Τυνησία, Κουβέιτ και Γαλλία, προκάλεσαν το θάνατο 63 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων την Παρασκευή. Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν οι επιθέσεις συνδέονται μεταξύ τους, αν και σημειώθηκαν σε διάστημα λίγων μόνο ωρών.

To αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν σήμερα σε Γαλλία, Τυνησία και Κουβέιτ ήταν συντονισμένες. Ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται ωστόσο δεν υπάρχει «καμία ένδειξη σε επίπεδο τακτικής ότι ήταν συντονισμένες». «Προφανώς, ξεκάθαρα, επρόκειτο για τρομοκρατικές επιθέσεις» επισήμανε ο Κίρμπι σε ένα δελτίο τύπου.

Στην Τυνησία, τουλάχιστον ένας δράστης, οπλισμένος με καλάσνικοφ, εισέβαλε σε ιδιωτική παραλία ξενοδοχείων, στο τουριστικό θέρετρο Σους, και «γάζωσε» αδιάκριτα τους λουόμενους.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ευρωπαίοι τουρίστες, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό του υπουργείου Υγείας, τον οποίο μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τριάντα-έξι είναι οι τραυματίες.

Ο δράστης – ένας νεαρός φοιτητής που φέρεται να ήταν γνωστός στις Αρχές – έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Στην αρχή υπήρχαν πληροφορίες πως οι ένοπλοι ήταν δυο, όμως το εν λόγω σενάριο φαίνεται να υποβαθμίζεται.

Στο Κουβέιτ, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο ένα σιιτικό τέμενος στην Πόλη του Κουβέιτ, όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα την ώρα που οι πιστοί συνέρρεαν στο τζαμί για τις προσευχές της Παρασκευής.

Στη Γαλλία, σε μια σοκαριστική επίθεση με άρωμα ισλαμιστικής τρομοκρατίας, ένας άνδρας αποκεφάλισε τον προϊστάμενό του σε εργοστάσιο υγραερίου στα περίχωρα της Λυόν, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στο κεφάλι του θύματος βρέθηκαν χαραγμένα ισλαμικά γράμματα.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τις γαλλικές εισαγγελικές Αρχές. Ανάμεσά τους και ο δράστης.

Η περιοχή έχει τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή