Η Λουπίτα Νιόνγκο αγωνίζεται υπέρ των ελεφάντων

Η Λουπίτα Νιόνγκο αγωνίζεται υπέρ των ελεφάντων

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός, Λουπίτα Νιόνγκο, επισκέφθηκε την πατρίδα της την Κένυα στο πλαίσιο διοργάνωσης μιας εκστρατείας διάσωσης ελεφάντων που θανατώνονται κατά εκατοντάδες από λαθροκυνηγούς που θέλουν να αρπάξουν το πολύτιμο ελεφαντόδοντο. Πάνω από 30.000 ελέφαντες σκοτώνονται κάθε χρόνο για να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση του πολύτιμου υλικού κυρίως από αγοραστές στην Κίνα και την Απω Ανατολή. Μέση τιμή του ελεφαντόδοντου είναι περίπου τα 1.790 ευρώ το κιλό.

Η 32χρονη ηθοποιός έχει κερδίσει το βραβείο Οσκαρ για την ερμηνεία της στον ρόλο μιας νεαρής σκλάβας στην ταινία «12 χρόνια Σκλάβος» ενώ πρωταγωνιστεί και στον «Πόλεμο των Αστρων VII» που θα προβληθεί στις αίθουσες τους επόμενους μήνες. Η ίδια η ηθοποιός δήλωσε την Τρίτη κατά την επίσκεψή της στο εθνικό πάρκο και το «ορφανοτροφείο ελεφάντων» στην Κένυα ότι η εμπειρία της επαφής με τα παχύδερμα μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και ώς ένα σημείο καμπής της ζωής της. «Επρόκειτο για την πρώτη φορά στη ζωή μου που είδα από κοντά αυτά τα υπέροχα ζώα, που είχα μία τέτοια εμπειρία με τους ελέφαντες. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι το πόσο τεράστιοι ήταν σε όγκο αλλά και το πόσο ήρεμοι ήταν ταυτόχρονα. Ηταν μία πραγματικά καταπληκτική εμπειρία» εξήγησε.

Το αστέρι του Χόλιγουντ που στο παρελθόν έχει υπάρξει και μοντέλο στις διεθνείς πασαρέλες αναλαμβάνει να γίνει «πρέσβειρα» του οργανισμού WildAid που χρησιμοποιεί διεθνείς προσωπικότητες για να γνωστοποιήσει στην κοινή γνώμη το πρόβλημα της λαθροθηρίας αλλά και αυτό της διατάραξης των φυσικών ισορροπιών εξαιτίας των βίαιων θανάτων χιλιάδων παχύδερμων. Η ίδια δήλωσε πως ευελπιστεί ότι η συμμετοχή της στο πρόγραμμα θα βοηθήσει στη διάσωση των αφρικανικών ελεφάντων, ώστε να μπορούν να τους θαυμάσουν και οι μελλοντικές γενιές.

«Πραγματικά δεν θα ήθελα τα παιδιά μου να αποστερηθούν αυτή την καταπληκτική εμπειρία» δήλωσε η ηθοποιός, η οποία έχει γεννηθεί στο Μεξικό από Κενυάτες γονείς, μεγάλωσε στην Κένυα και σπούδασε στις ΗΠΑ. Μάλιστα, όπως η ίδια ομολογεί, η επίσκεψη της στην Κένυα αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και μία επιστροφή στις ρίζες. «Είμαι πολύ υπερήφανη για την κενυατική μου κληρονομία, μέρος της οποίας είναι και το υπέροχο αυτό καταφύγιο άγριας πανίδας που φροντίζουμε. Η λαθροθηρία στερεί από όλους μας αυτά τα είδη».

Η Νιόνγκο σύντομα πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε μία σειρά τηλεοπτικών διαφημίσεων της WildAid που στοχεύουν κυρίως στο να ενημερώσουν το κοινό για το πρόβλημα. «Πρέπει να απαγορευθούν οι πωλήσεις ελεφαντόδοντου σε ολόκληρο τον κόσμο έτσι ώστε να τερματίσει αυτή η τραγωδία», κατέληξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή