Υεμένη: Τουλάχιστον 31 σκοτώθηκαν από πυρά των Χούτι

Υεμένη: Τουλάχιστον 31 σκοτώθηκαν από πυρά των Χούτι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριανταένα άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν από βλήματα που εκτοξεύτηκαν χθες από τους Χούτι, την μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού της Υεμένης, κοντά στο λιμάνι Άντεν νότια της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχους της περιοχής και μάρτυρες, ενώ ο τα Ηνωμένα Έθνη προεδοποίησαν ότι τα κρούσματα του δάγκειου πυρετού εξαπλώνονταν ραγδαία.

Η Υεμένη, η οποία έχει υποφέρει μακροχρόνια από φτώχεια και πείνα, έχει μπεί πλέον σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ των Χούτι και των συμμάχων του εξόριστου προέδρου ΄Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χαντί, που ηγούνται από την γειτονική Σαουδική Αραβία, τον Μάρτιο.

Χθες ο ΟΗΕ αναβάθμισε την κατάσταση στην Υεμένη στον υψηλότερο βαθμό ανθρωπιστικής κρίσης, τοποθετώντας την στην ίδια προτεραιότητα με κρίσεις όπως αυτές του Νότιου Σουδάν, της Συρίας και του Ιράκ. "Πάνω από 21,1 εκατομμύρια άτομα ή παραπάνω από το 80% του πληθυσμού της Υεμένης χρειάζεται αυτή τη στιγμή κάποια μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας," είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

Επιπλέον, ο ΟΗΕ ανέφερε σε έκθεσή του τη Τρίτη ότι κατά μέσο όρο 150 νέες περιπτώσεις δάγκειου πυρετού και περίπου 11 θάνατοι ασθενών δηλώνονταν καθημερινά.

Στην προσωρινή πρωτεύουσα Άντεν, πόλη ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, τουλάχιστον 8,000 έχουν κολλήσει δάγκειο πυρετό από τότε που ξέσπασε η κρίση, ενώ η πόλη αντιμετωπίζει ελλείψεις σε τρόφιμα, βενζίνη και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή