Ναυάγιο με δεκάδες νεκρούς στις Φιλιππίνες

Ναυάγιο με δεκάδες νεκρούς στις Φιλιππίνες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι πνίγηκαν σήμερα από την βύθιση ενός οχηματαγωγού πλοίου με 189 επιβαίνοντες εξαιτίας της κακοκαιρίας στις κεντρικές Φιλιππίνες, ενώ υπάρχουν 127 επιζώντες, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία της ακτοφυλακής και της αστυνομίας.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι στο φέρι επέβαιναν 173 επιβάτες και 16 μέλη πληρώματος.

Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Άρμαντ Μπαλίλο δήλωσε παράλληλα ότι οι επιζώντες του ναυαγίου ανέρχονται σε 127, ενώ 26 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί σχετικά με τους επιζώντες, αν πρόκειται για ανθρώπους που διασώθηκαν από τα σωστικά συνεργεία ή για ανθρώπους που κολυμπώντας κατάφεραν να βγουν στην ακτή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το λιμάνι του Ορμόκ, διευκρίνισε ο Σιράκο Τολιμπάο, μέλος του τοπικού γραφείου αντιμετώπισης καταστροφών.

Η ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το πλοίο Kim Nirvana είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Ορμόκ με προορισμό το νησί Καμότες στην κεντρική επαρχία Σεμπού των Φιλιππίνων, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Τα οχηματαγωγά αποτελούν ένα από τα κύρια μέσα μεταφοράς στην νησιωτική αυτή χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία απαρτίζεται από περισσότερα από 7.100 νησιά.

Τα ναυτικά δυστυχήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο, το οποίο οφείλεται συνήθως στην έλλειψη αυστηρών προδιαγραφών για την ασφάλεια και τους χαλαρούς ελέγχους, όπως και στην υπερφόρτωση των πλοίων.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στα ναυάγια στην χώρα αυτή, στην οποία έχει σημειωθεί και η πιο σοβαρή ναυτική τραγωδία σε καιρό ειρήνης στον κόσμο: Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το 1987 όταν οχηματαγωγό πλοίο συγκρούστηκε με μικρό πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Μανίλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή