ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο ντράμερ των AC DC

se-kat-amp-8217-oikon-periorismo-o-ntramer-ton-ac-dc-2092390

Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας καταδίκασε σε 8 μήνες περιορισμό κατ' οίκον στον ντράμερ των ACDC, Φιλ Ραντ, μετά την παραδοχή του για τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών και των απειλών με σκοπό τη δολοφονία.

Ο 61χρονος μουσικός αρχικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο τον Απρίλιο παραδέχθηκε την ενοχή του, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης μέχρι και επτά έτη. Η πλευρά του ζήτησε από το δικαστήριο να του επιβληθεί η ελάχιστη ποινή των 18 μηνών φυλάκισης μετά την κατηγορία ότι ο Ραντ απείλησε με θάνατο έναν υπάλληλο ο οποίος σχετιζόταν με την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του.

Στον Ραντ θα επιτρέπεται να πραγματοποιεί επισκέψεις κατόπιν αδείας στη διάρκεια του περιορισμού του κατ΄οίκον, αλλά θα παρακολουθείται επίσης ηλεκτρονικά.

Ο συνήγορος του Ραντ δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του βρισκόταν υπό πίεση την περίοδο της διάπραξης του αδικήματος και υπό την επήρεια ναρκωτικών και περιέγραψε το περιστατικό απλώς ως ένα οργισμένο τηλεφώνημα.

Είπε ότι μία καταδίκη θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ο Ραντ να χάσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μελλοντικών εσόδων λόγω του ότι δεν θα μπορεί να κάνει περιοδείες με το συγκρότημά του και ζήτησε την απαλλαγή του.

"Αυτό το σημείο δεν με πείθει πλήρως. Οι Κουίν αντικατέστησαν τον Φρέντι Μέρκιουρι και το συγκρότημα περιοδεύει αυτή τη στιγμή χωρίς εσάς", ανέφερε ο δικαστής Τόμας Ίνγκραμ.

Είπε πως το περιστατικό ήταν κάτι περισσότερο από ένα οργισμένο τηλεφώνημα και πως ο Ραντ βρέθηκε να κατέχει μία σημαντική ποσότητα ναρκωτικών. Ωστόσο δέχθηκε ότι ο Ραντ συμφιλιώθηκε με τον υπάλληλο και κατέβαλε αποζημίωση.

Η αρχική κατηγορία, σύμφωνα με την οποία ο Ραντ προσπάθησε να προκαλέσει τον φόνο, αποσύρθηκε ελλείψει στοιχείων. Ο Ραντ είχε οργιστεί επειδή η έναρξη της κυκλοφορίας του σόλο άλμπουμ του δεν είχε πάει καλά.