Χωρίς «υπόγειο», χάος στο Λονδίνο

Χωρίς «υπόγειο», χάος στο Λονδίνο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Χάος επικράτησε χθες στη βρετανική πρωτεύουσα, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το προσωπικό του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου, αφήνοντας εκατομμύρια Λονδρέζους να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Κανένας από τους συρμούς του υπογείου σιδηροδρόμου δεν κινήθηκε κατά τη χθεσινή μέρα. Αιτία, δε, της απεργιακής κινητοποίησης ήταν η ασυμφωνία των συνδικάτων των εργαζομένων σχετικά με τα νέα βραδινά δρομολόγια.

Οι επιβάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το μεταφορικό μέσο καθημερινά, χθες είτε περπάτησαν, είτε πήγαν με ποδήλατο μέχρι τα γραφεία τους, είτε έδωσαν πραγματικές μάχες για να εξασφαλίσουν ένα ταξί. Πολλοί, όμως, ήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν τα ποταμόπλοια, τα οποία εκτελούν δρομολόγια στον Τάμεση.

Ο λονδρέζικος υπόγειος σιδηρόδρομος μεταφέρει περίπου τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες ημερησίως με τους 535 συρμούς του που κινούνται καθημερινά, τις ώρες αιχμής. Ωστόσο, εξαιτίας της χθεσινής απεργίας, τοποθετήθηκαν στις διάφορες γραμμές περισσότερα λεωφορεία και αυξήθηκαν τα δρομολόγια στον Τάμεση, προκειμένου να διαχειριστούν την αυξημένη ζήτηση.

Ωστόσο, παρά όλα τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της κατάστασης, οι ουρές που σχηματίστηκαν στις στάσεις των λεωφορείων ήταν εντυπωσιακές. Σύμφωνα με την εφαρμογή «hailo», η οποία χρησιμοποιείται για την κλήση ταξί, η ζήτηση προμισθωμένων οχημάτων αυξήθηκε χθες στο Λονδίνο περίπου κατά 500%, και ήταν περισσότερο από το διπλάσιο της ζήτησης κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μισθολογικό και όροι εργασίας

Μέλη των τεσσάρων συνδικάτων των σιδηροδρόμων που εκπροσωπούν το προσωπικό, από τα διοικητικά στελέχη μέχρι τους μηχανοδηγούς, συμμετείχαν στην απεργία, εξαιτίας της έντονης δυσαρέσκειας με το μισθολογικό αλλά και τους όρους που πρόσφερε η εταιρεία, προκειμένου να εφαρμόσει τη λειτουργία του υπογείου σιδηροδρόμου όλο το εικοσιτετράωρο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή