Απροσπέλαστη η Ινδονησία λόγω του ηφαιστείου Ραούνγκ

Απροσπέλαστη η Ινδονησία λόγω του ηφαιστείου Ραούνγκ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλείσιμο πέντε αεροδρομίων διέταξαν εχθές οι ινδονησιακές Αρχές, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Ραούνγκ στην ανατολική Ιάβα, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες τουρίστες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο νησί, όπως ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας Garuda Indonesia, στη σελίδα του στο Twitter.

Το ηφαίστειο Ραούνγκ εκρήγνυται συνεχώς εδώ και μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί περίπου 350 πτήσεις από και προς το Μπαλί. Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες παραμένουν στα αεροδρόμια, αναμένοντας πληροφορίες για τις πτήσεις τους.

Ανάμεσα στα κλειστά αεροδρόμια βρίσκονται το Νγκουράχ Ράι του Μπαλί, αλλά και αυτό του γειτονικού νησιού Λόμποκ, το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του, εξαιτίας των πυκνών στρωμάτων στάχτης που καλύπτουν τον ουρανό. «Παρακολουθούμε την κατάσταση στενά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε τα αεροδρόμια της επαρχίας της ανατολικής Ιάβας θα ανοίξουν ξανά», είπε χαρακτηριστικά ο Τζ. Α. Μπαράτα, εκπρόσωπος του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών.

Συνεχείς ακυρώσεις

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του αεροδρομίου Νγκουράχ Ράι, Τρίκορα Χάρτζο, μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί 160 εγχώριες πτήσεις και 170 διεθνείς. Η Garuda Indonesia σχολίασε ότι έχει ακυρώσει από την Παρασκευή συνολικά 112 πτήσεις. Οι περισσότερες ήταν προγραμματισμένες να πετάξουν από και προς το αεροδρόμιο του Μπαλί, και 18 από αυτές θα κατευθύνονταν προς άλλα αεροδρόμια που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της ηφαιστειακής έκρηξης. Οι αεροπορικές εταιρείες AirAsia, Virgin Australia, Jetstar και Air New Zealand επιβεβαίωσαν, επίσης, την ακύρωση πτήσεων προς το Μπαλί. Πολλοί Αυστραλοί βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Ινδονησία, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους τους προορισμούς. Αρκετοί Ινδονήσιοι βρίσκονταν στο νησί για διακοπές λίγο πριν από τη μουσουλμανική εορτή Εΐντ.

Το ηφαίστειο Ραούνγκ, το οποίο έχει ύψος περίπου 3.300 μέτρων, έχει προκαλέσει την έκδοση συναγερμού πολύ υψηλού κινδύνου, καθώς στο τέλος Ιουνίου άρχισε να εκτοξεύει λάβα και να δημιουργεί σύννεφα στάχτης, τα οποία μειώνουν στο ελάχιστο την ορατότητα. Το Ραούνγκ αποτελεί ένα από τα 129 πιο ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, αφού αποτελείται από σειρά ηφαιστείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή