Αμόκ Γερμανού ενόπλου με δύο νεκρούς

Αμόκ Γερμανού ενόπλου με δύο νεκρούς

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου στο Ανσμπαχ της Γερμανίας, όπου ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως από το αυτοκίνητό του. Μια 82χρονη έπεσε νεκρή από τα πυρά, ενώ λίγο αργότερα ο δράστης πυροβόλησε έναν ποδηλάτη, ο οποίος, επίσης, εξέπνευσε.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ένοπλος είχε σύντομη συνομιλία με τη γυναίκα, προτού στρέψει το όπλο του εναντίον της. Δύο ακόμη άνθρωποι δέχθηκαν τις απειλές του και πυρά, αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διασώθηκαν.

Η αστυνομία συνέλαβε τον ένοπλο, ο οποίος είχε διαφύγει από τον τόπο των επιθέσεων με μια ασημένια ανοιχτή Μερσεντές, η οποία ανήκε -όπως έγινε γνωστό αργότερα- στον πατέρα του, μετά από μεγάλη κινητοποίηση. Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 30 άνδρες και υπήρχε ταυτόχρονη κάλυψη από αέρος, ξεκίνησε στις 10 π.μ. και λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι έληξε με τον εντοπισμό του δράστη σε βενζινάδικο στο Μπαντ Βιντσχάιμ, περίπου 30 χλμ. βόρεια της πόλης Ράμεσντορφ. Οπως έγραψε στην ιστοσελίδα της η Bild, τον 47χρονο Μπερντ Γκ. αφόπλισαν δύο ηρωικοί μηχανικοί στο βενζινάδικο και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις των αρχών, ότι ο ένοπλος είναι επικίνδυνος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Αγνωστα παρέμεναν μέχρι αργά χθες το βράδυ τα κίνητρα του δράστη. Ο δήμαρχος του Λόιτερχάουζεν, που βρίσκεται στην περιοχή, εμφανίστηκε συγκλονισμένος από την ενέργεια. «Είναι αδιανόητο», δήλωσε «να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια ειρηνική, αγροτική περιοχή».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο δράστης παρουσιάζει ψυχικά προβλήματα και στις ανακρίσεις μιλούσε ασυνάρτητα. Πάντως, ο Μπερντ Γκ. δεν είχε ποινικό μητρώο, αλλά διέθετε όπλο και πιστόλι, για τα οποία κατείχε τη νόμιμη άδεια. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τα δύο όπλα, τα οποία χρησιμοποίησε στη διάρκεια του αμόκ του. Τον Σεπτέμβριο του 2009, ένας 18χρονος μαθητής γυμνασίου είχε εισβάλει στο σχολείο του Ανσμπαχ με βόμβες μολότοφ και μαχαίρια και είχε τραυματίσει 15 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή