Συλλήψεις 21 υπόπτων για στενή συνεργασία με το ISIS στην Τουρκία

Συλλήψεις 21 υπόπτων για στενή συνεργασία με το ISIS στην Τουρκία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν χθες 21 άτομα, για τα οποία υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, στη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιχείρηση εναντίον του ισλαμικού τρομοκρατικού δικτύου επί τουρκικού εδάφους.

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συντονισμένες επιδρομές, χθες τα χαράματα, σε διάφορες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, στην επαρχία της Μερσίνης, στο νότιο τμήμα της χώρας, και στην επαρχία Σανλιούρφα, στα σύνορα με τη Συρία. Τρεις εκ των συλληφθέντων ήταν ξένοι υπήκοοι. Σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, οι συλληφθέντες βοηθούσαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να στρατολογούν Τούρκους υπήκοους για να πολεμήσουν στο πλευρό τους, στη Συρία και το Ιράκ. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατόλια», εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 30 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικές καραμπίνες, πολλές σφαίρες, ντοκουμέντα του Ισλαμικού Κράτους, στρατιωτικές στολές και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Στο μεταξύ, η Αγκυρα ανησυχεί ιδιαίτερα για το παλιρροϊκό κύμα προσφύγων από τη γειτονική της Συρία, το οποίο αναμένεται να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, εξαιτίας της εντατικοποίησης των εμφύλιων συγκρούσεων στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Η Τουρκία έχει εξαντλήσει ήδη τις δυνατότητες απορρόφησης προσφύγων. Ενόψει του νέου κύματος που αναμένεται, καλούμε την Ε.Ε. να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα», δήλωσε χθες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Βολκάν Μποζκίρ. «Εχουμε ήδη ξοδέψει (για την υποδοχή των προσφύγων) έξι δισ. δολάρια. Το συνολικό ποσό που αποφάσισε να μας διαθέσει η Ε.Ε. είναι 70 εκατ. ευρώ, και από αυτά δεν έχουμε εισπράξει τίποτα, είναι μόνο υποσχέσεις», προσέθεσε.

Στη Συρία, ο κυβερνητικός στρατός σφίγγει διαρκώς τον κλοιό γύρω από το Ισλαμικό Κράτος στην ιστορική πόλη Παλμύρα. Τεθωρακισμένα και μονάδες πυροβολικού βομβάρδιζαν χθες τους τζιχαντιστές, ενώ μονάδες πεζικού είχαν φτάσει στα περίχωρα της πόλης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή