Ολάντ: «Τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις αποτράπηκαν αυτή την εβδομάδα»

Ολάντ: «Τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις αποτράπηκαν αυτή την εβδομάδα»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι αρχές της Γαλλίας απέτρεψαν αυτήν την εβδομάδα τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ αποκάλυψε ότι τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις.

Ο Καζνέβ δήλωσε πως οι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθησαν σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και βρίσκονταν σε επαφή με γνωστούς στις γαλλικές αρχές τζιχαντιστές οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή.

Ο Καζνέβ πρόσθεσε ότι οι συλλήψεις των υπόπτων, ηλικίας από 16 ως 23 ετών, έγιναν προχθές Δευτέρα.

Στη Γαλλία έχουν επιβληθεί ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση ισλαμιστών με αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων τον Ιανουάριο στο Παρίσι και μετά το συμβάν που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο, όταν ένας φερόμενος ως ισλαμιστής αποκεφάλισε το αφεντικό του και αποπειράθηκε να ανατινάξει μια βιομηχανική μονάδα αμερικανικών συμφερόντων στα προάστια της Λυών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή