Σταθερή η κατάσταση υγείας του Μπους του πρεσβύτερου

Σταθερή η κατάσταση υγείας του Μπους του πρεσβύτερου

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε σταθερή κατάσταση φαίνεται ότι νοσηλεύεται, για δεύτερη ημέρα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος τραυματίστηκε και υπέστη κάταγμα στον αυχένα συνεπεία της πτώσης του στο εσωτερικό της κατοικίας του. Αυτά, τουλάχιστον, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος της οικογένειας του πρώην προέδρου, αλλά και του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται.

Αμέσως μετά το ατύχημά του, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Μέιν στο Πόρτλαντ, όπου, σύμφωνα με τους ιατρούς του, η κατάστασή του αξιολογήθηκε σταθερή. Χθες το πρωί, ο εκπρόσωπος Τύπου του ιατρικού κέντρου επιβεβαίωσε ότι ο 91χρονος ασθενής, που διατέλεσε και 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, βρισκόταν σε «καλή κατάσταση». «Ο 41ος πρόεδρος έπεσε στην κατοικία του στο Μέιν και έσπασε ένα οστό στον αυχένα του», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας Μπους, Τζιμ Μακ Γκραθ, σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η κατάστασή του είναι σταθερή, είναι καλά, αλλά θα χρειαστεί να φέρει κάποιου είδους νάρθηκα». Ο εκπρόσωπος της οικογένειας, εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο του CNN, απάντησε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ουδέποτε βρέθηκε εν συγχύσει, καθώς και ότι δεν πρόκειται να παραμείνει επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για νοσηλεία. Τελευταία φορά που είχε νοσηλευτεί ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ήταν επί μία εβδομάδα στο Χιούστον, τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς, όταν είχε εμφανίσει αναπνευστικές δυσκολίες.

Οπως είναι γνωστό, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πατέρας του επίσης πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, καθώς και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, ο οποίος σήμερα διεκδικεί το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρική εκλογή. Ο πατέρας Μπους, Ρεπουμπλικανός όπως και οι γιοι του, διετέλεσε επί οκτώ χρόνια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, επί προεδρίας Ρόναλντ Ρέιγκαν, προτού τελικά εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της χώρας του κερδίζοντας τις εκλογές από τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μάικλ Δουκάκη, υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος εισήλθε στον Λευκό Οίκο το 1989 και παρέμεινε εκεί τέσσερα χρόνια. Κατά την προεδρία του, συντόνισε τη συμμαχία των δυνάμεων που τελικά κατανίκησαν τις ιρακινές δυνάμεις του Σαντάμ Χουσεΐν, όταν αυτός εισέβαλε στο Κουβέιτ. Δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, χάνοντας τη μάχη από τον τότε υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος Μπιλ Κλίντον.

Πριν από την ανάληψη της προεδρίας, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος θήτευσε ως μέλος του Κογκρέσου, πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Κίνα αλλά και διευθυντής της της CIA, προτού τελικά θέσει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, το 1980, μαζί με τον υποψήφιο πρόεδρο Ρέιγκαν. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είχε υπηρετήσει ως χειριστής αεροσκαφών του πολεμικού ναυτικού. Στις 12 Ιουνίου του 2014 γιόρτασε τα ενενηκοστά του γενέθλια πραγματοποιώντας πτώση με αλεξίπτωτο κοντά στο Κενιμπάνκπορτ του Μέιν, με την ομάδα αλεξιπτωτιστών του στρατού, του λεγόμενους Χρυσούς Ιππότες. Σήμερα ο πρώην πρόεδρος υποφέρει από τη νόσο του Πάρκινσον και έχει μεγάλη δυσκολία στη χρήση των κάτω άκρων του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή