Σαουδική Αραβία: 431 συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στο ΙΚ

Σαουδική Αραβία: 431 συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στο ΙΚ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν 431 υπόπτους για συμμετοχή σε πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους και απέτρεψαν έτσι επιθέσεις σε τεμένη, τις δυνάμεις ασφαλείας και μια διπλωματική αποστολή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την έκρηξη, την περασμένη Πέμπτη, ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου σε φυλάκιο ελέγχου κοντά στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός και να τραυματισθούν δύο αξιωματούχοι της ασφάλειας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Μια σειρά από θανατηφόρες επιθέσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί από υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης που έχει την έδρα της στο Ιράκ και τη Συρία, έχει τροφοδοτήσει ανησυχίες ότι αυξάνεται η απειλή από τους τζιχαντιστές στη χώρα, που είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου στον κόσμο.

«Ο αριθμός των συλληφθέντων μέχρι σήμερα είναι 431, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι (σαουδάραβες) πολίτες, ενώ περιλαμβάνονται και μέλη άλλων εθνικοτήτων … απετράπησαν έξι διαδοχικές επιχειρήσεις καμικάζι με στόχο τεμένη στην Ανατολική επαρχία κάθε Παρασκευή σε συγχρονισμό με δολοφονίες ανδρών της ασφάλειας», αναφέρεται στη δήλωση που μεταδόθηκε από το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Απετράπησαν τρομοκρατικές συνωμοσίες για επίθεση σε μια διπλωματική αποστολή, σε εγκαταστάσεις ασφαλείας και σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Σαρούραχ, καθώς και η δολοφονία ανδρών της ασφάλειας», προστίθεται στη δήλωση αυτή.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο βασίλειο. Τον Μάιο σκότωσε 25 ανθρώπους με δύο βομβιστικές επιθέσεις καμικάζι εναντίον σιιτικών τζαμιών στην ανατολική Σαουδική Αραβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή