Βρετανία: Δεν θα εμποδίσει τη συμμετοχή πιλότων σε επιδρομές κατά του ΙΚ στη Συρία

Βρετανία: Δεν θα εμποδίσει τη συμμετοχή πιλότων σε επιδρομές κατά του ΙΚ στη Συρία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία δεν θα εμποδίσει τους πιλότους της από το να λαμβάνουν μέρος σε αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Μάικλ Φάλον. Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Φάλον προέβη σε αυτήν τη δήλωση αφού μερικοί νομοθέτες κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως αγνοεί τη βούληση του κοινοβουλίου.

Το 2013 το κοινοβούλιο είχε ταχθεί έπειτα από ψηφοφορία κατά της στρατιωτικής εμπλοκής και δράσης της χώρας στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ωστόσο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μερικοί πιλότοι έλαβαν μέρος σε αποστολές στην Συρία για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Καναδά κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Παρασκευή ότι ήθελε να πράξει περισσότερα στη Συρία και αναμένεται να ζητήσει κοινοβουλευτική έγκριση μετά το καλοκαίρι. Τέλος, ο Φάλον είπε τη Δευτέρα ότι συνολικά πέντε Βρετανοί πιλότοι ενεπλάκησαν σε επιδρομές στη Συρία με τις συμμαχικές δυνάμεις, ενέργεια για την οποία, όπως είπε, είχε δώσει άδεια πέρσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή