Νεαροί Κούρδοι εκπαιδεύονται από το ISIS να σκοτώνουν

Νεαροί Κούρδοι εκπαιδεύονται από το ISIS να σκοτώνουν

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξάσκηση τεχνικών αποκεφαλισμού σε κούκλες περιλαμβάνει η διαδικασία «επανεκπαίδευσης» των εκατοντάδων νεαρών αγοριών τα οποία απήχθησαν από τις κοινότητες των Κούρδων Γιαζίντι από εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και που πλέον αποτελούν κομμάτι του φιλόδοξου προγράμματος ισλαμιστικής ριζοσπαστικοποίησης της τρομοκρατικής οργάνωσης. Στόχος είναι η δημιουργία της επόμενης γενιάς τζιχαντιστών μαχητών που θα διατηρήσουν τον έλεγχο στις περιοχές του χαλιφάτου σε Ιράκ και Συρία.

Αυτή την πραγματικότητα αποκαλύπτουν μερικοί έφηβοι Γιαζίντι, οι οποίοι κατόρθωσαν να αποδράσουν από τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του «Ισλαμικού Κράτους», στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press. Τα ανήλικα αγόρια υποβάλλονται σε αναγκαστικό ριζοσπαστικό εξισλαμισμό και δέχονται συνεχείς κατηχήσεις ώστε να μετατραπούν σε «πολεμικές μηχανές» που θα συνεχίσουν τον «ιερό πόλεμο».

Περισσότερα από 120 αγόρια από τις πόλεις και τα χωριά των Γιαζίντι, τα οποία καταστράφηκαν από τους εξτρεμιστές τον περασμένο χρόνο, φέρονται να υφίστανται την πλύση εγκεφάλου των τζιχαντιστών, καθώς παρακολουθούν βιντεοσκοπημένους αποκεφαλισμούς και διδάσκονται ότι μια ημέρα θα κληθούν να πραγματοποιήσουν και εκείνα το καθήκον τους. «Αφού έγινε αυτό, μου έμαθαν πώς να κρατώ το σπαθί και μου έδειξαν πώς να χτυπάω», περιγράφει ένας από τους εφήβους, τον οποίο οι απαγωγείς του βάφτισαν «Γάχγια». «Μου είπαν ότι χτυπάω το κεφάλι των απίστων», προσθέτει.

Ο νεαρός Κούρδος και η οικογένειά του έπεσαν θύματα απαγωγής όταν το «Ισλαμικό Κράτος» κυρίευσε την ιρακινή πόλη Σούλαγκ τον περασμένο Αύγουστο. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στη Ράκα της Συρίας και τοποθετήθηκε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης «Φαρούκ». Αμέσως, του δόθηκε ένα νέο αραβικό μουσουλμανικό όνομα, για να αντικαταστήσει το κουρδικό του όνομα, και ενημερώθηκε ότι οι Γιαζίντι ήταν «βρώμικοι» και ότι έπρεπε να δολοφονηθούν. Ο «Γάχγια» πέρασε πέντε μήνες στο στρατόπεδο, όπου εκπαιδευόταν για οκτώ με δέκα ώρες την ημέρα και μελετούσε το Κοράνι. Ο ίδιος αναφέρει ότι του έδειξαν πώς να πυροβολεί κάποιον από κοντινή απόσταση, ενώ θυμάται ότι οι τζιχαντιστές ανάγκαζαν τα αγόρια να χτυπιούνται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια ορισμένων ασκήσεων.

Το «Ισλαμικό Κράτος» σταδιακά εγκαταλείπει τις απόπειρες ριζοσπαστικοποίησης ενηλίκων. Η προσοχή έχει στραφεί κυρίως στην αξιοποίηση της νέας γενιάς, την οποία αποκαλεί «Ασμπάλ», δηλαδή «νεογνά λιονταριών» στα αραβικά. Οι μαχητές του προσελκύουν τα μικρά παιδιά με γλυκά και παιχνίδια, ενώ συχνά διοργανώνουν εκδηλώσεις όπου σερβίρουν αναψυκτικά με αντάλλαγμα την ευκαιρία να προωθήσουν την εξτρεμιστική τους προπαγάνδα.

Την περασμένη εβδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα από το «Ισλαμικό Κράτος» ένα βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή του αποκεφαλισμού ενός Σύρου στρατιώτη από ένα μικρό αγόρι υπό την επίβλεψη ενός ενήλικου μαχητή της τρομοκρατικής οργάνωσης. Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υπολογίζει ότι τουλάχιστον 1.100 παιδιά από τη Συρία κάτω των 17 έχουν γίνει μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» τον τελευταίο χρόνο. Περίπου 52 έχουν σκοτωθεί στο πεδίο της μάχης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή