Αντιδράσεις για την επίθεση Τραμπ σε Μακέιν

Αντιδράσεις για την επίθεση Τραμπ σε Μακέιν

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αρνήθηκε κατηγορηματικά να ζητήσει συγγνώμη ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τα σχόλια σχετικά με τα «υποτιθέμενα πολεμικά ανδραγαθήματα» του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, παρότι προκάλεσε την οργή πολλών. Ταυτόχρονα τόνισε ότι δεν έχει την παραμικρή διάθεση να αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος.

«Ο Τζον Μακέιν απέτυχε», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στις σημαντικές καθυστερήσεις στις υπηρεσίες υγείας για τους βετεράνους. «Πιστεύω ότι θα κάνω πολύ περισσότερα για τους βετεράνους από ό,τι έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι όλο λόγια, χωρίς πράξεις. Τελικά δεν υλοποιείται τίποτα».

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν θεωρείται ήρωας πολέμου, γιατί ως χειριστής αεροσκάφους του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη από τους Βιετναμέζους, φυλακίστηκε και βασανίστηκε για περισσότερο από πέντε χρόνια.

Σε αναφορά του σε ομιλία που εκφώνησε στην Άιοβα, ο Τραμπ είπε ότι ο Μακέιν δεν είναι πραγματικός ήρωας, αλλά τον αναγνωρίζουν ως τέτοιο επειδή απλώς και μόνο συνελήφθη. O Τζον Μακέιν ζήτησε χθες από τον Τραμπ να ζητήσει συγγνώμη από τους βετεράνους και τις οικογένειές τους, τους οποίους και προσέβαλε με τα λόγια του. Δεν παρέλειψε, εξάλλου, να τονίσει ότι είναι λάθος να αμφισβητείται η προσωπική του ιστορία, μόνο και μόνο επειδή είχε αιχμαλωτιστεί.

Ομως η οργή που προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του Τραμπ δεν περιορίζονται μόνο στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών. Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Ο Τραμπ έσπευσε να κατηγορήσει τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι είχαν διαστρεβλώσει τα λόγια του, διότι δεν είχαν αναφερθεί στο πλαίσιο στο οποίο εντάσσονταν. Επισήμανε ότι πολλές φορές είχε πει πως ο Μακέιν ήταν ήρωας πολέμου και ότι με τα σχόλιά του ήθελε απλώς να κατακεραυνώσει την πολιτική δράση του τελευταίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή