Ιράκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Ιράκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επιθέσεις σε μια δημοτική πισίνα, που ήταν κατάμεστη από κόσμο, στο βόρειο Ιράκ, γνωστοποίησαν ένας τοπικός αξιωματούχος και πηγές της αστυνομίας.

Οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν στην πόλη Τουζ Χουρμάτου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 175 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτης, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 45 άνθρωποι. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν σιίτες, μέλη της μειονότητας των Τουρκμένων.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, ωστόσο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πρόσφατα εξαπέλυσαν μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη και σε άλλες επαρχίες, περιλαμβανομένης της επίθεσης νωρίτερα αυτόν το μήνα στην επαρχία Ντιγιάλα όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Ο δήμαρχος του Τουζ Χουρμάτου, Αλί αλ Χουσαϊνί, και δύο πηγές της αστυνομίας είπαν ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε μία πισίνα όπου δεκάδες άνδρες και παιδιά κολυμπούσαν.

Κατόπιν ένας άλλος βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε ένα μηχανάκι στην είσοδο της πισίνας την ώρα που η αστυνομία και οι ομάδες διάσωσης απομάκρυναν τους τραυματίες της πρώτης επίθεσης, επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

«Αθώοι άνθρωποι προσπαθούσαν απλά να ανακουφιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ωστόσο δε γλύτωσαν από τον θάνατο (που έσπειραν) οι χειρότεροι εγκληματίες του πλανήτη» τόνισε ο Χουσαϊνί.

Αστυνομικές και ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή