Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ντιγιάρμπακιρ

Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ντιγιάρμπακιρ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν χθες βράδυ από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε το κυβερνείο της επαρχίας.

Η επίθεση αυτή, για την οποία δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, σημειώθηκε την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σειρά επιδρομών εναντίον στρατοπέδων των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνείου, το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία Λίτσε κατά την άφιξη αυτοκινητοπομπής της χωροφυλακής, η οποία είχε λάβει κλήση για φωτιά σε αυτοκίνητο σε μια διασταύρωση. Δύο στρατιώτες να σκοτωθούν και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν. "Μεγάλη επιχείρηση άρχισε στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών αυτής της ειδεχθούς επίθεσης", επισημαίνει.

Το PKK χαρακτήρισε χθες "επίθεση" τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός εναντίον στρατοπέδων του και θεώρησε ότι "έχουν παραβιαστεί οι όροι της εκεχειρίας" μεταξύ των μαχητών του και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, η οποία τηρείτο από τον Μάρτιο του 2013.

Η ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση της Άγκυρας έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή των αεροπορικών επιδρομών έπειτα από σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες αποδόθηκαν σε μαχητές που πρόσκεινται στο ΡΚΚ.

Το κουρδικό κίνημα ανέλαβε την ευθύνη, την Τετάρτη, για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στη νοτιοανατολική πόλη Τσεϊλανπινάρ, στα σύνορα με τη Συρία, ως αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας στη νότια πόλη Σουρούτς, που αποδόθηκε στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κατά την οποία 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους νέοι υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε το φθινόπωρο του 2012 ειρηνευτικές συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σε μια προσπάθεια τερματισμού της εξέγερσης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 40.000 ανθρώπων από το 1984. Η διαδικασία αυτή δεν κατέληξε σε συμφωνία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή