Φιλοξενούμενος του Λουκασένκο ο Ζ. Ντεπαρντιέ

Φιλοξενούμενος του Λουκασένκο ο Ζ. Ντεπαρντιέ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφησε πίσω του τα κινηματογραφικά στούντιο, έπιασε στα στιβαρά του χέρια τα γεωργικά εργαλεία και σαν καλός μαθητής παρακολούθησε ένα εντατικό μάθημα οργώματος από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Ο λόγος, για τον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος επισκέφθηκε τη Λευκορωσία λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να αναδείξουν νικητή τον Λουκασένκο.

Ο δάσκαλος του Ντεπαρντιέ, Αλεξάντερ Λουκασένκο, που τον φιλοξένησε και στην κατοικία του στα περίχωρα της πρωτεύουσας Μινσκ, δεν είναι όποιος και οποίος. Αντιθέτως, Αμερικανοί αξιωματούχοι τον χαρακτηρίζουν χωρίς περιστροφές τον «τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης».

Το 2013 χορηγήθηκε στον Γάλλο αστέρα του κινηματογράφου ρωσικό διαβατήριο από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Τότε ο Ντεπαρντιέ είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει διά παντός τη Γαλλία αρνούμενος να καταβάλει την υψηλή φορολογία που του είχε επιβληθεί. Και το ότι βρήκε καταφύγιο το εκτίμησε δεόντως ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος τότε είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι μια «μεγάλη Δημοκρατία».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λευκορωσία, ο 66χρονος ηθοποιός και ο Λευκορώσος πρόεδρος συζήτησαν για πολλά θέματα, ανάμεσα στα οποία και η βιολογική καλλιέργεια τροφίμων. Κι αυτό δεν ήταν άγνωστο θέμα για τον πρόεδρο Λουκασένκο, που στο παρελθόν ήταν διευθυντής αγροκτήματος.

Βέβαια ο Ντεπαρντιέ κατά την επίσκεψή του στη Λευκορωσία δεν έχασε την ευκαιρία να δοκιμάσει ντόπιους μεζέδες και σπιτική βότκα, η οποία ίσως να τον βοήθησε να ξεχάσει ότι τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο δριμύτατης κριτικής από τις Αρχές της Ουκρανίας για τη στήριξη προς τη Ρωσία όσον αφορά την προσάρτηση της Κριμαίας. Οι ουκρανικές αρχές ασφαλείας, πλέον, ελέγχουν όλες τις δηλώσεις του ηθοποιού προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσον αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή