Παρελθόν αποτελεί ο ιός ΜERS για τη Νότια Κορέα

Παρελθόν αποτελεί ο ιός ΜERS για τη Νότια Κορέα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν αποτελεί για τη Νότια Κορέα ο ιός ΜERS, η επιδημία άτυπης πνευμονίας Mέσης Aνατολής, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 36 ανθρώπων, αλλά και πανικό, όπως, εξάλλου, και ζημία στην ακμάζουσα οικονομία της περιοχής.

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χουάνγκ Κιο Αν, μιλώντας σε κυβερνητικούς αξιωματούχους χθες, τόνισε ότι εξέλειπε ο κίνδυνος που εγκυμονούσε για τη χώρα αυτός ο φονικός ιός. Δεκαεπτά χιλιάδες άτομα μπήκαν σε καραντίνα για να περιοριστούν οι πιθανότητες μετάδοσης της νόσου και έκλεισαν χιλιάδες σχολεία κατά τη διάρκεια της επιδημίας, καθώς οι ανήσυχοι γονείς δεν ήθελαν να αφήσουν τα παιδιά τους να βγουν από το σπίτι. Ταυτόχρονα, σημειώθηκαν μεγάλες οικονομικές απώλειες σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, κινηματογράφους και φυσικά στον τουριστικό τομέα.

Ο ιός MERS, αξίζει να σημειωθεί, θεωρείται πιο θανατηφόρος από τον αντίστοιχο παθογόνο παράγοντα που προκάλεσε το 2003 την επιδημία άτυπης πνευμονίας στη Νοτιοανατολική Ασία (SARS).

Σήμερα, μόνον ένας ασθενής με MΕRS έχει παραμείνει σε νοσοκομείο, και γι’ αυτό η χώρα δεν κηρύχθηκε «ελεύθερη MERS». Σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα πρέπει να περάσει περίοδος τεσσάρων εβδομάδων μετά την πλήρη ίαση του τελευταίου αρρώστου προτού μπορέσει να πιστοποιηθεί ότι η χώρα είναι «ελεύθερη» του ιού.

Οι υγειονομικές Αρχές της Νότιας Κορέας επισημαίνουν ότι οι αφίξεις στη χώρα από τη Μέση Ανατολή εξακολουθούν να είναι πολλές, και κατά συνέπεια πάντα υπάρχει η πιθανότητα να εντοπιστεί κάποιος καινούργιος ασθενής της νόσου, ενδεχόμενο για το οποίο οι Αρχές είναι προετοιμασμένες. Οπως συνέβη και με τον ιό SARS το 2003, και ο ιός ΜΕRS έπληξε κατά κύριο λόγο τον τουριστικό τομέα, με τις αφίξεις να μειώνονται τον Ιούνιο περισσότερο από 40% και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου κατά 60%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή