«Δικαστική δικαίωση» για τον Ζαν Μαρί Λεπέν

«Δικαστική δικαίωση» για τον Ζαν Μαρί Λεπέν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαιώθηκε από το δικαστήριο των Βερσαλλιών ο Ζαν Μαρί Λεπέν, με τη νίκη του να αποτελεί σοβαρό πλήγμα κατά των προσπαθειών της κόρης του και αρχηγού του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, να του αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του κόμματος. Ο 86χρονος ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου είχε προσφύγει στο γαλλικό δικαστήριο, όταν η Μαρίν Λεπέν επιχείρησε να αποσπάσει, μέσω ταχυδρομικής ψήφου, την επιθυμητή απόφαση για την αποπομπή του από τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η κίνηση της αρχηγού του Εθνικού Μετώπου να διεξαγάγει με τέτοιον τρόπο την ψηφοφορία αντίβαινε στους κανονισμούς του κόμματος, καθώς θα έπρεπε να είχε οργανώσει συνέδριο των μελών, με αποτέλεσμα η ταχυδρομική ψηφοφορία να κρίνεται άκυρη. Η Μαρίν θεωρεί ότι η προκλητική στάση του πατέρα της είναι ικανή να της στερήσει μια μεγάλη επιτυχία στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017.

Η ηγέτις του Εθνικού Μετώπου είχε εκφράσει παλαιότερα, σε συνέντευξή της σε γαλλικό μέσο ενημέρωσης, τη δυσπιστία της για τις δυνατότητες διοργάνωσης ενός συνεδρίου για τα περισσότερα από 50.000 μέλη του κόμματος. «Τι θα έπρεπε να κάνω, να νοικιάσω το Σταντ ντε Φρανς ίσως», είχε πει καυστικά η Λεπέν, αναφερόμενη στο εθνικό στάδιο της Γαλλίας με χωρητικότητα 80.000 ατόμων. Το Εθνικό Μέτωπο εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας έκπληξη για τη δικαστική απόφαση και προσθέτοντας ότι η καταμέτρηση των ψήφων θα συνεχισθεί, ώστε να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα, καθώς θα έχουν «αναμφίβολη πολιτική σημασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή