Η οικογένεια Ομπάμα σε διακοπές

Η οικογένεια Ομπάμα σε διακοπές

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στο «θέρετρο των ολίγων», το νησί Μάρθας Βίνγιαρντ στα ανοικτά της Μασαχουσέτης, θα παραθερίσει για μία ακόμη χρονιά η Πρώτη Οικογένεια των ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Ομπάμα και τους δικούς του να αναμενόταν να φθάσουν χθες το απόγευμα.

Το προεδρικό αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί χθες στη βάση Μπορν του Κέιπ Κοντ, με την προεδρική οικογένεια να επιβιβάζεται στο ελικόπτερο «Μαρίν Ουάν», το οποίο θα τη μετέφερε στο αεροδρόμιο του νησιού.

Παρότι τα ακριβή σχέδια του προέδρου και οι μετακινήσεις του ενόσω θα βρίσκεται στο νησί καλύπτονται από πυκνό πέπλο μυστικότητας, οι κάτοικοι του Μάρθας Βίνγιαρντ γνωρίζουν ότι οι προσβάσεις στα γήπεδα γκολφ θα είναι αποκλεισμένες για αρκετές ημέρες για τα ερχόμενα 16 εικοσιτετράωρα. Πέρυσι, ο κ. Ομπάμα είχε παίξει εννέα ημέρες γκολφ κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο νησί, ενώ τα βράδια η Πρώτη Οικογένεια συνήθιζε να δειπνεί σε σπίτια φίλων.

Για μία ακόμη χρονιά, η οικογένεια του Αφροαμερικανού προέδρου θα διαμείνει στην περιοχή Τσίλμαρκ, σε έπαυλη με εντυπωσιακή θέα στον κόλπο Βίνγιαρντ Σάουντ και το σύμπλεγμα νησιών Ελίζαμπεθ. Η έπαυλη, ιδιοκτησίας της χορηγού του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζοάν Χάμπσμαν, διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, πισίνα, γυμναστήριο, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο τένις.

Παρότι το πρόγραμμα του προέδρου δεν περιλαμβάνει δημόσιες εμφανίσεις, οι κάτοικοι του νησιού έχουν συνηθίσει πια το θέαμα της οικογένειας Ομπάμα να επισκέπτεται το εστιατόριο Nancy’s στο Οουκ Μπλαφς, με σπεσιαλιτέ τα τηγανητά θαλασσινά, καθώς και το Alley’s General Store, το παραδοσιακό παντοπωλείο στο Ουέστ Τίσμπερι, με τα διάσημα σε όλη την Ανατολική Ακτή ενθύμια.

Αλλη μία επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους αναμένεται, επίσης, να δεχθεί το βιβλιοπωλείο Bunch of Grapes, στο Βίνγιαρντ Χέιβεν.

Στο μεταξύ, οι γνώμες του κατοίκων και μαγαζατόρων για την προεδρική επίσκεψη διίστανται. «Η προεδρική επίσκεψη είναι μια σπάνια στιγμή για εμάς και τους επισκέπτες του νησιού. Τον γνώρισα πέρυσι. Πόσο τέλειο είναι αυτό;» λέει ο διευθυντής του πανδοχείου Dockside στο Οουκ Μπλαφς, Τζον Τίρναν, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Vineyard Gazette.

Αλλοι πάλι δεν μοιράζονται τον ενθουσιασμό αυτό, εκτιμώντας ότι η παρουσία της οικογένειας Ομπάμα δυσχεραίνει αναίτια τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών, με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την παρουσία εκατοντάδων επιπλέον αστυνομικών στο μικρό νησί.

Την ίδια στιγμή, κάποιοι παρατηρητές της προεδρίας Ομπάμα εκτιμούν πως η επιλογή του Μάρθας Βίνγιαρντ είναι άστοχη για έναν Αφροαμερικανό, Δημοκρατικό πρόεδρο, καθώς το νησί, με τις απλησίαστες τιμές και τη δύσκολη συγκοινωνία με την ηπειρωτική Μασαχουσέτη, επιβάλλει άτυπο οικονομικό «απαρτχάιντ», το οποίο αποκλείει εκ των πραγμάτων τις επισκέψεις μελών της μεσαίας τάξης.

Η οικογένεια Ομπάμα, όμως, δεν ανήκει στη μεσαία τάξη, με τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία να έχουν υπάρξει επιτυχημένοι δικηγόροι, με αμοιβές πολλαπλάσιες εκείνων των μέσων Αμερικανών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή