Πωλείται παράδεισος… επιπλωμένος

Πωλείται παράδεισος… επιπλωμένος

4' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Της Κατερίνας Φρέντζου

Αναμνήσεις 11 χρόνων από την κοινή του ζωή με τη Βανέσα Παραντί αποφάσισε να αφήσει πίσω του ο Τζόνι Ντεπ, κλείνοντας έτσι οριστικά το κεφάλαιο «Γαλλία» – μια χώρα που, όπως δήλωνε παλαιότερα, του είχε «δώσει τα πάντα»: μια υπέροχη οικογένεια αλλά και την ισορροπία που αναζητούσε για καιρό. Τρία χρόνια μετά το χωρισμό του από τη Γαλλίδα τραγουδίστρια-ηθοποιό και μητέρα των δύο παιδιών του -την οποία εγκατέλειψε για χάρη της 29χρονης Τεξανής Αμπερ Χερντ- αποχωρίζεται το «σημείο αναφοράς» της πολυετούς συμβίωσής του με την Παραντί, την έκταση στον γαλλικό νότο που με αφοσίωση και φροντίδα είχαν μετατρέψει στη δική τους Εδέμ.

«Με τη Βανέσα και τα παιδιά (Λίλι Ρόουζ και Τζακ, 15 και 12 ετών αντίστοιχα σήμερα) ζούμε σε ένα μικρό χωριό στην ύπαιθρο και νιώθω πως βρίσκομαι στον παράδεισο», δήλωνε το 2010 στο γαλλικό περιοδικό VSD. «Είναι μια έκταση 150 στρεμμάτων και ξέρετε τι κάνω εκεί; Απολύτως τίποτα! Υπάρχουν φορές που μένω εκεί για τρεις συνεχόμενους μήνες και είναι σαν να ζω σε άλλο πλανήτη – τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τα παιδιά. Μπορώ να πάω στο διπλανό χωριό (Plan-de-la-Tour) και να πιω έναν καφέ χωρίς κανείς να δώσει σημασία. Είμαι απλώς ένας ακόμη μπαμπάς και το απολαμβάνω».

«Πρόκειται για έναν πέτρινο οικισμό 200 ετών, στο Βαρ της Νότιας Γαλλίας, που ήταν εγκαταλελειμμένος εδώ και δεκαετίες», μας λέει ο Αlexander Kraft, πρόεδρος του οίκου Sotheby’s International Realty France ο οποίος έχει αναλάβει αποκλειστικά την πώλησή του. «Οταν ο Τζόνι Ντεπ τον αγόρασε το 2001 ήταν σε άθλια κατάσταση και χρειάστηκαν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνισή του. Η τιμή πώλησης (23 εκατομμύρια ευρώ) θεωρείται ιδιαίτερα υψηλή, αλλά όχι μόνο λόγω της τεράστιας έκτασης. Περιλαμβάνει, βλέπετε, εκτός από την πολυτελή έπαυλη και άλλα δέκα κτίρια, δύο πισίνες, ένα μικρό μπιστρό, ένα παρεκκλήσι που είχε μετατραπεί σε ξενώνα, το ατελιέ ζωγραφικής του καλλιτέχνη αλλά και μια εντυπωσιακή πίστα σκέιτμπορντ την οποία ο ηθοποιός έφτιαξε ειδικά για τον γιο του».

Τον επίδοξο αγοραστή περιμένει και ένα αναπάντεχο δώρο: τα έπιπλα και τα προσωπικά αντικείμενα του διάσημου ιδιοκτήτη. Κιθάρες, φωτογραφίες, βιβλία, DVD, έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από τον ίδιο, αλλά και μια εντυπωσιακή στολή πειρατή, «ξεχασμένη» σε ένα ντουλάπι… «Παρόλο που έχουμε διαπραγματευτεί εκατοντάδες ακίνητα σπουδαίων προσωπικοτήτων, κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά», τονίζει ο Γάλλος μεσίτης. «Συνήθως, πριν πουλήσουμε ένα σπίτι, το αδειάζουμε εντελώς. Εδώ, αντίθετα, δεν έχουμε πετάξει τίποτα, ούτε καν τα άδεια μπουκάλια από το αγαπημένο κόκκινο κρασί του κυρίου Ντεπ!»

Το ειδυλλιακό κτήμα, μόλις 25 χλμ. από την Κυανή Ακτή, φέρει σε κάθε γωνιά τη σφραγίδα του Αμερικανού σταρ. Τρανή απόδειξη, το κελάρι. Σε ένα σκηνικό βγαλμένο από τους «Πειρατές της Καραϊβικής», ο «Κάπτεν Σπάροου» απολάμβανε καθημερινά τα εκλεκτά κρασιά της κάβας του, όπως το αγαπημένο του Château Calon-Ségur. Η ιδιοκτησία, άλλωστε, περιλαμβάνει και 10 στρέμματα αμπελώνα. «Εχει πάθος με το κρασί. Οσο διέμενε εδώ είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να κυκλοφορήσει την προσωπική του ετικέτα, όμως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη σχετική άδεια», λέει ο Kraft.

Η μαγεία χάθηκε, η Αμπερ ήρθε

Αν και μετά το χωρισμό του από τη Βανέσα Παραντί ο 52χρονος ηθοποιός εξακολουθούσε να επισκέπτεται τον επίγειο παράδεισό του, καλώντας συχνά φίλους και συνεργάτες, όπως τον σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, η απόφαση να το πουλήσει ελήφθη μόλις 4 μήνες μετά το γάμο του με την Αμπερ Χερντ (τον περασμένο Φεβρουάριο) και «σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της σχέσης του με την Παραντί», όπως έγραψε πριν απο λίγες ημέρες η France Soir. Με τη Βανέσα είχαν γνωριστεί το 1998, όταν εκείνη ήταν η πιο διάσημη Λολίτα της μουσικής σκηνής και εκείνος είχε ήδη ξεκινήσει την ανοδική του πορεία.

Ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Παρ’ όλα αυτά, δεν παντρεύτηκαν ποτέ. «Δεν χρειάζομαι ένα κομμάτι χαρτί που να λέει ότι της ανήκω και μου ανήκει», δήλωνε τότε ο Ντεπ. «Δεν θα τολμούσα άλλωστε να… καταστρέψω το επίθετό της, που είναι τόσο όμορφο». Σταμάτησαν να ζουν μαζί το 2012. «Η τεράστια επιτυχία του προκαλούσε εντάσεις, εκείνη δυσκολευόταν να αποδεχθεί πως έμενε πίσω», «το ότι έπινε πολύ την εξαγρίωνε», «ο Ντεπ είχε βαρεθεί, η μαγεία είχε χαθεί και ήταν έτοιμος για καινούργιες εμπειρίες» – αυτές ήταν μερικές από τις εξηγήσεις που έδωσε ο διεθνής Τύπος. Την αυλαία όμως στη σχέση τους έριξε το 2011 η Αμπερ Χερντ, οι σεξουαλικές προτιμήσεις της οποίας -έχει δηλώσει μπαϊσέξουαλ- προφανώς αφήνουν αδιάφορο τον εκκεντρικό γόη του Χόλιγουντ.

Μίλια μακριά από τη «δεύτερη πατρίδα» του, που του χάρισε την πιο ήρεμη περίοδο της ζωής του, ο Τζόνι Ντεπ βρίσκεται αυτό τον καιρό στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής 5: Οι νεκροί δεν λένε παραμύθια», ύστερα από μικρή διακοπή λόγω σοβαρού τραυματισμού του στον καρπό. Αν και προς το παρόν φαίνεται να εγκαταλείπει την πατρίδα της πρώην συντρόφου του, δεν παύει να δηλώνει φανατικός της γαλλικής κουλτούρας, του Λουί ντε Φινές και του Ρεμπό και να λαχταρά την επιστροφή του στον γαλλικό νότο για έναν και μόνο σκοπό: να πραγματοποιήσει τελικά το κρυφό του όνειρο: ένα εκλεκτό κόκκινο κρασί που θα φέρει την υπογραφή του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή