Υποστηρικτές του ISIS εκτέλεσαν Κροάτη όμηρο

Υποστηρικτές του ISIS εκτέλεσαν Κροάτη όμηρο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΪΡΟ. Τον 30χρονο Κροάτη όμηρο, Τόμισλαβ Σάλοπεκ, αποκεφάλισαν χθες υποστηρικτές του «Ισλαμικού Κράτους» στην Αίγυπτο, δημοσιεύοντας φωτογραφία της αποτρόπαιας πράξης τους στο Διαδίκτυο.

Ο Σάλοπεκ, ο οποίος εργαζόταν ως χημικός σε γαλλική εταιρεία φυσικού αερίου, είχε απαχθεί στις 22 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Οι απαγωγείς του είχαν απαιτήσει την απελευθέρωση γυναικών, οι οποίες κρατούνται από το 2013, ως μέλη ισλαμικών οργανώσεων, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που έφερε τον στρατηγό Σίσι στην εξουσία.

Ο οδηγός του Σάλοπεκ είπε ότι ο Κροάτης απήχθη σε αυτοκινητόδρομο λίγο έξω από το Κάιρο, από ενόπλους με προφορά που παρέπεμπε σε Βεδουίνους. Από τη νομαδική αυτή μειονότητα στρατολογούν πολλά μέλη τους οι ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, οι οποίες εκμεταλλεύονται την περιθωριοποίηση των Βεδουίνων στην αιγυπτιακή κοινωνία.

Εφόσον η δολοφονία του Σάλοπεκ επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη φορά που η παραφυάδα του «Ισλαμικού Κράτους» στην Αίγυπτο απάγει και δολοφονεί Δυτικό υπήκοο. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το «Ισλαμικό Κράτος» στην Αίγυπτο ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία Αμερικανού εργάτη εταιρείας πετρελαίων, κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον του αυτοκινήτου του στην αχανή Δυτική Ερημο της Αιγύπτου, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση, το ισλαμικό ινστιτούτο Αλ Αζάρ, μία από τις σπουδαιότερες αυθεντίες του Ισλάμ, καταδίκασε την εκτέλεση του Σάλοπεκ, χαρακτηρίζοντάς την «δαιμονική πράξη» και υπογραμμίζοντας ότι το Ισλάμ απαγορεύει ρητά την ανθρωποκτονία, και ιδίως τη δολοφονία ξένων, οι οποίοι ως επισκέπτες δικαιούνται προστασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή