Η εταιρεία Bic απολογείται για σεξιστική ανάρτηση

Η εταιρεία Bic απολογείται για σεξιστική ανάρτηση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ. Η κατασκευάστρια εταιρεία στιλό μιας χρήσης Bic ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την ανάρτησή της σε νοτιοαφρικανική σελίδα της στο Facebook επί τη ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, η οποία επικρίθηκε ως ιδιαίτερα σεξιστική.

Η εταιρεία πόσταρε τη φωτογραφία μιας χαμογελαστής γυναίκας με κοστούμι και δίπλα τη λεζάντα «Να μοιάζεις σαν κορίτσι, να συμπεριφέρεσαι σαν κυρία, να σκέφτεσαι σαν άντρας και να εργάζεσαι ως αφεντικό», ευχόμενη ταυτόχρονα «Ευτυχισμένη ημέρα γυναίκας». Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση, η Bic αναγκάστηκε να την κατεβάσει. Η φεμινίστρια ακτιβίστρια Κάρολιν Κριάντο Περές, η οποία τέθηκε επικεφαλής εκστρατείας για να συμπεριληφθεί το πρόσωπο μιας γυναίκας στα βρετανικά χαρτονομίσματα, ήταν μεταξύ εκείνων που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στο Τουίτερ. «Τι νέα κόλαση είναι αυτή; Σοβαρά μιλάτε; Να σκέφτεσαι σαν άνδρας; Βγάζει μάτι με Bic στιλό».

Αρχικά η εταιρεία υπεραμύνθηκε της ανάρτησής της, λέγοντας ότι το σύνθημα ήταν δάνειο ενός blog γυναικείας επιχειρηματικότητας, αλλά στη συνέχεια διέγραψε το σχόλιο και ζήτησε συγγνώμη. «Λυπούμαστε πραγματικά εάν προσβάλαμε κάποιους, δεν ήταν πρόθεσή μας, αλλά κατανοούμε πλήρως το λάθος μας», ήταν η απολογία της Bic στη νοτιοαφρικανική σελίδα της στο Facebook. Πάντως, ούτε αυτή η συγγνώμη ικανοποίησε τους ακτιβιστές, που ζήτησαν εντονότερη επανόρθωση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κατηγορείται για σεξισμό. Η κυκλοφορία ενός ροζ στιλό «για εκείνη» το 2012 είχε επίσης επικριθεί, με το επιχείρημα ότι αναπαράγει τα υφιστάμενα στερεότυπα μεταξύ των δύο φύλων. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συγκεκριμένα στιλό είχαν κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο «ώστε να ταιριάζουν άνετα στα χέρια μιας γυναίκας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή