Ο Τραμπ δεν απαντά και επιτίθεται

Ο Τραμπ δεν απαντά και επιτίθεται

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΪΟΒΑ. Εντονη αντιπαράθεση είχε την Τρίτη ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ, με δημοσιογράφο ισπανόφωνου τηλεοπτικού δικτύου, ζητώντας την εκδίωξή του από συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπιούκ της Αϊόβα.

Ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος διαπληκτίσθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον δημοσιογράφο Χόρχε Ράμος, του ισπανόφωνου δικτύου του Μαϊάμι Univision, σχετικά με τις προτάσεις του για τη μεταναστευτική πολιτική.

Ο Ράμος έθεσε ερώτημα στον Τραμπ για τις προτάσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν την άρση της αυτόματης απόκτησης υπηκοότητας σε παιδιά που, αν και γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, έχουν γονείς παράνομους μετανάστες. Ο Τραμπ διέκοψε τον Ράμος, λέγοντάς του ότι δεν του είχε δώσει τον λόγο και διατάζοντάς τον σε έντονο ύφος να καθίσει κάτω, προτού φωνάξει: «Γύρνα πίσω στην Univision!».

Την ώρα που οι άνδρες της ασφάλειας του Τραμπ πλησίαζαν τον δημοσιογράφο, ο Ράμος συνέχισε να μιλά λέγοντας: «Δεν μπορείτε να απελάσετε 11 εκατομμύρια ανθρώπους», αναφερόμενος στην πρόταση του Τραμπ για απέλαση όλων των μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ. Καθώς η ασφάλεια απομάκρυνε τον εξοργισμένο δημοσιογράφο από την αίθουσα, αυτός συνέχιζε να λέει: «Δεν μπορείτε να κατασκευάσετε φράκτη 3.000 χιλιομέτρων», για μία ακόμη πρόταση του Τραμπ.

Σε συνέντευξή του το επόμενο πρωί, σε πολιτική εκπομπή του δικτύου ABC, ο Ράμος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Στα 30 χρόνια της δημοσιογραφικής μου σταδιοδρομίας, ουδέποτε εκδιώχθηκα από συνέντευξη Τύπου».

Ο Τραμπ, ο οποίος θεωρείται μέχρι στιγμής ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, αλλά δεν εξασφαλίζει ικανοποιητικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις για τον Λευκό Οίκο απέναντι στους Δημοκρατικούς υποψηφίους, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στα στελέχη του κόμματός του με τα εμπρηστικά του σχόλια γύρω από τους ισπανόφωνους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η ψήφος των ισπανόφωνων Αμερικανών αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου. Ο Τραμπ, όμως, αδιαφορεί για τέτοιους υπολογισμούς, έχοντας χαρακτηρίσει τους Μεξικανούς παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ «εγκληματίες και βιαστές».

Στους «Δημοκρατικούς»

Στο μεταξύ, ενισχύεται διαρκώς η φημολογία που θέλει τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν να διεκδικεί και αυτός το χρίσμα των Δημοκρατικών –για τρίτη φορά στην πολιτική του σταδιοδρομία– απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον. Βέβαια, ο Μπάιντεν, εφόσον αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα, θα βρεθεί σε δυσμενή θέση έναντι της Χίλαρι Κλίντον, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντικά προεκλογικά κεφάλαια και έχει συστήσει αποτελεσματική προεκλογική ομάδα. Τα σενάρια για ενδεχόμενη κάθοδο του κ. Μπάιντεν ενίσχυσε και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζον Ερνεστ, τη Δευτέρα, ο οποίος υπογράμμισε τη συμπάθεια του προέδρου για τον υπ’ αριθμόν 2 της κυβέρνησης. Παρότι ο Ερνεστ αρνήθηκε να υπεισέλθει σε συζήτηση για ενδεχόμενη στήριξη του προέδρου Ομπάμα προς τον έναν ή τον άλλον Δημοκρατικό υποψήφιο, παραδέχθηκε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε το Σαββατοκύριακο με τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Ουόρεν, που θεωρείται άτυπη εκπρόσωπος της προοδευτικής τάσης στο κόμμα, ενισχύοντας περαιτέρω τη φημολογία για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή