Δημοπρατείται θρυλικό χειρόγραφο του Μπομπ Ντίλαν

Δημοπρατείται θρυλικό χειρόγραφο του Μπομπ Ντίλαν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ. Το 1962, σε ένα μικρό δωμάτιο πάνω από το θρυλικό Gaslight Folk Club στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης, ο νεαρός τότε Μπομπ Ντίλαν έγραψε ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια στην ιστορία της ροκ μουσικής, το «A Hard Rain A-Gonna Fall». Επειτα από 53 χρόνια, το πρωτότυπο χειρόγραφο του τραγουδιού πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, και εκτιμάται ότι θα πουληθεί προς 150.000 με 200.000 δολάρια. Εχοντας χαρακτηριστεί ως το «μεγαλύτερο τραγούδι διαμαρτυρίας από τον μεγαλύτερο διαμαρτυρόμενο τραγουδοποιό της εποχής του», το κομμάτι σηματοδοτεί ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό επίτευγμα. Οι στίχοι θα δημοπρατηθούν ως μέρος της δημοπρασίας του Sotheby’s με τίτλο «Rock & Pop» στο Λονδίνο, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Τα βασικά έργα του Ντίλαν προκαλούν συζήτηση για δεκαετίες, αλλά υπάρχει ομοφωνία ότι το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί την πρώτη, πλήρη άνθηση του Ντίλαν σε ποιητή. Ο τραγουδιστής της φολκ Tom Paxton θυμάται τη δημιουργία του τραγουδιού: «Υπήρχε ένα δωμάτιο πάνω από το Gaslight, όπου μπορούσαμε να χαλαρώνουμε. Κάποια στιγμή, ο Ντίλαν κατέγραψε αυτό το μακροσκελές ποίημα σε μια γραφομηχανή Wavy Gravy. Μου έδειξε το ποίημα και ρώτησα: "Αυτό είναι τραγούδι;’ κι εκείνος μού είπε: "Οχι, είναι ένα ποίημα"».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή