Νιγηρία: Πολύνεκρη επίθεση από μέλη της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Πολύνεκρη επίθεση από μέλη της Μπόκο Χαράμ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοπλοι έφιπποι, φερόμενοι ως μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 24 ανθρώπους σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις σε χωριά στην βορειοανατολική Νιγηρία, ανέφεραν σήμερα πηγές από στρατιωτικές δυνάμεις και δυνάμεις πολιτοφυλακής.

Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα χωριά Κολόρι και στο Μπανα Ιμάμ στην επαρχία Νταμπόα, στην πολιτεία Μπόρνο, στις επιθέσεις που συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.

Παρόλο που κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη και οι μαχητές σπανίως εμφανίζονται έφιπποι, οι επιθέσεις φέρουν τα σημάδια της ισλαμιστικής οργάνωσης, που έχει σκοτώσει χιλιάδες στην εξαετή της προσπάθεια να εγκαθιδρύσει στα βορειοανατολικά της χώρας κράτος υπό το καθεστώς του ισλαμικού νόμου της Σάρια.

Τα τηλεφωνικά δίκτυα είναι φτωχά στην περιοχή, όπου πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες επιθέσεις. Μια στρατιωτική πηγή, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, ανέφερε πως λεπτομέρειες των επιθέσεων ήρθαν στο φως μόλις την Τρίτη το βράδυ, όταν άνθρωποι που απέδρασαν έφτασαν στην Μπιου, την κοντινότερη πόλη.

«Η περιοχή είναι απομονωμένη και περίπου 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε.

Ο Ούσμαν Μπούκα, μέλος μιας ομάδας πολιτοφυλακής που δημιουργήθηκε για να πολεμήσει τους μαχητές, τόνισε πως πήγε στα χωριά που δέχθηκαν την επίθεση την Τρίτη και άκουσε λεπτομέρειες από τις επιθέσεις.

«Μου είπαν πως μέλη της Μπόκο Χαράμ ήρθαν έφιπποι, πυροβολώντας μέσα σε σπίτια και σε χωρικούς που προσπαθούσαν να δραπετεύσουν», είπε ο Μπούκα σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Μπιου, σημειώνοντας πως το χωριό Κολόρι ήταν το πρώτο που έγινε στόχος.

«Σκότωσαν 17 ανθρώπους, ενώ 7 τραυματίστηκαν. Πήγαν στο Μπανα Ιμά, λίγα χιλιόμετρα μετά και σκότωσαν 7 ανθρώπους», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή