Το 71% των Γάλλων υπέρ της αναδιαμόρφωσης του 35ωρου

Το 71% των Γάλλων υπέρ της αναδιαμόρφωσης του 35ωρου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την ώρα που ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας αναλώνεται σε αντιπαραθέσεις γύρω από το θέμα του 35ωρου εβδομαδιαίας εργασίας, δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Montaigne δείχνει ότι το ζήτημα θεωρείται λήξαν για την πλειοψηφία της γαλλικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση, το 71% των Γάλλων συμφωνεί οι επιχειρήσεις να αφεθούν ελεύθερες να διαμορφώνουν τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους, κατόπιν σχετικής συμφωνίας μαζί τους.

Οι ψηφοφόροι της δεξιάς συμφωνούν με την άποψη αυτή σε ποσοστό 83%, αλλά και το 67% των ψηφοφόρων της αριστεράς είναι πρόθυμο να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία στις επιχειρήσεις στο θέμα αυτό.

Ακόμη και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των Οικολόγων (53%) και σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (49%) υιοθετούν τη γνώμη αυτή.

Τις μεγαλύτερες αντιδράσεις εκφράζουν τα στελέχη επιχειρήσεων, καθώς μόλις το 58% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την απελευθέρωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας. Το 59% των βιομηχανικών εργατών συμφωνεί, όπως και το 72% των υπαλλήλων γραφείου και το 73% των εκπαιδευτικών και νοσηλευτών. Ολοι τονίζουν, όμως, ότι η απελευθέρωση πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τους εργαζομένους.

Η προθυμία των Γάλλων να καταργήσουν την εμβληματική μεταρρύθμιση των Σοσιαλιστών, συνοδεύεται από ενίσχυση της δημοτικότητας του υπουργού Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει αναδειχθεί στον δημοφιλέστερο πολιτικό της κεντροαριστεράς, με 44% θετικές γνώμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή