Η Χίλαρι Κλίντον ζήτησε συγγνώμη για τα email

Η Χίλαρι Κλίντον ζήτησε συγγνώμη για τα email

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Χρειάσθηκαν τρεις συνεντεύξεις και πέντε ολόκληρες ημέρες, έως ότου η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον ζητήσει «συγγνώμη».

Εχοντας αντισταθεί σθεναρά για τη χρήση προσωπικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για την υπηρεσιακή της αλληλογραφία, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Εξωτερικών, η κ. Κλίντον άλλαξε χθες στάση. «Επρόκειτο για σφάλμα. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Αναλαμβάνω την ευθύνη», είπε χθες η επικρατέστερη για το χρίσμα των Δημοκρατικών, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Τη συγγνώμη της επανέλαβε η κ. Κλίντον σε μήνυμά της και στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Μία ημέρα νωρίτερα, η Χίλαρι Κλίντον αρνείτο να απολογηθεί σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, λέγοντας ότι όσα έπραξε «ήταν επιτρεπτά». Η υπόθεση των email έχει προκαλέσει αναπάντεχα προβλήματα στην εκστρατεία της κ. Κλίντον. Παρά το σημαντικό προβάδισμα που απολαμβάνει σε χρηματικές δωρεές και τη στήριξη πολλών ηγετικών στελεχών του κόμματος, η δημοτικότητά της υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις, καθώς ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί δεν τη θεωρούν πλέον αξιόπιστη και ειλικρινή.

Παρότι η έκφραση συγγνώμης από την κ. Κλίντον μπορεί να καθησυχάσει ορισμένους Δημοκρατικούς, δεν αναμένεται να δώσει τέλος στις πολιτικές επιπτώσεις της υπόθεσης των email.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Αλισον Μουρ, είπε χθες ότι η Χίλαρι Κλίντον ζήτησε συγγνώμη «μόνο και μόνο επειδή πιάστηκε στα πράσα».

Την ίδια στιγμή, οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι αντιμετωπίζουν το θέμα ως ιδανική ευκαιρία να εμφανίσουν την πρώην πρώτη κυρία ως υποκρίτρια. Υπακούοντας σε αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Κλίντον έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα από 55.000 μηνύματα email, ενώ το FBI κατάσχεσε με δικαστική απόφαση τον διακομιστή του υπολογιστή της τον περασμένο μήνα, παρά την άρνηση της υποψήφιας να τον παραδώσει.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουινίπιακ, 61% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι δεν θεωρεί την κ. Κλίντον ειλικρινή και αξιόπιστη, ενώ μόλις 34% της απέδωσε τις αρετές αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή