Ιταλία: Μόνο με τη θέληση τους θα εργάζονται οι υπάλληλοι τις γιορτές

Ιταλία: Μόνο με τη θέληση τους θα εργάζονται οι υπάλληλοι τις γιορτές

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι οι εργοδότες δεν μπορούν να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται τις γιορτές. Οι ιταλοί δικαστές αποφάσισαν επίσης ότι είναι παράνομη η επιβολή οποιασδήποτε κύρωσης ή προστίμου που να τιμωρεί την άρνηση του υπαλλήλου να εργασθεί στη διάρκεια επίσημης αργίας.

Η υπόθεση σχετίζεται με προσφυγή μιας πωλήτριας σε χρυσοχοείο στην περιοχή του Ρομανιάνο Σέσια της βόρειας Ιταλίας, η οποία είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο, επειδή το 2004 είχε αρνηθεί να δουλέψει την ημέρα των Φώτων, κατά την οποία το κατάστημα είχε παραμείνει ανοικτό.

Η εταιρία είχε αποφασίσει μονομερώς ότι οι υπάλληλοι της θα έπρεπε να εργασθούν στις 6 Ιανουαρίου, όπως και την Πρωτομαγιά, χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους συνεννόηση.

«Με την απόφαση αυτή αναγνωρίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων, κυρίως των γυναικών, να συνδυάζουν τις υποχρεώσεις προς την δουλειά, την οικογένεια και τις προσωπικές ανάγκες», σχολιάζει το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο, Cgil.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή