Ασαντ: «Θα εγκαταλείψω την εξουσία μόνο εάν το ζητήσει ο λαός»

Ασαντ: «Θα εγκαταλείψω την εξουσία μόνο εάν το ζητήσει ο λαός»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ δηλώνει σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία μόνο εάν τού το υποδείξει ο συριακός λαός, και όχι υπό την πίεση της Δύσης.

«Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο, έρχεται στην εξουσία με την έκφραση της βούλησης του λαού μέσω εκλογών και, αν αποχωρήσει, αποχωρεί εάν ο λαός το ζητήσει, όχι εξαιτίας της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Διάσκεψης της Γενεύης ή της Διακήρυξης της Γενεύης», λέει ο Ασαντ.

«Εάν ο λαός θέλει την παραμονή του, ο πρόεδρος παραμένει. Στην αντίθετη περίπτωση, οφείλει αμέσως να παραιτηθεί».

Παράλληλα, ο Ασαντ επισημαίνει ότι «η βοήθεια του Ιράν, που παρείχε στρατιωτική τεχνολογία, υπήρξε καθοριστική για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη Συρία» ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Τεχεράνη δεν έχει στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Δαμασκό. Τέλος, τόνισε ότι ο συνασπισμος υπό τις ΗΠΑ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσει την εξάπλωση των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή