ΗΠΑ: Ανεστάλη την τελευταία στιγμή η εκτέλεση ενός θανατοποινίτη

ΗΠΑ: Ανεστάλη την τελευταία στιγμή η εκτέλεση ενός θανατοποινίτη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αμερικανική Δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να αναστείλει για ένα διάστημα 2 εβδομάδων την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα, έπειτα από τη μαζική κινητοποίηση πολλών υποστηρικτών του που δηλώνουν ότι έχουν πειστεί για την αθωότητά του.

Στον Ρίτσαρντ Γκλόσιπ, έναν λευκό ηλικίας 52 ετών, επρόκειτο να γίνει θανατηφόρα ένεση στις 23:00 ώρα Ελλάδας (15:00 τοπική ώρα), ωστόσο η εκτέλεση αναβλήθηκε για την 30ή Σεπτεμβρίου, γνωστοποίησε Εφετείο της πολιτείας της Οκλαχόμα (νότια).

Οι δικαστές εξήγησαν ότι συμφώνησαν στην αναστολή εκτέλεσης προκειμένου να «ολοκληρώσουν τη δίκαιη εξέταση» των νέων στοιχείων που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Γκλόσιπ, ο οποίος δηλώνει αθώος εδώ και 18 χρόνια.

Η κυβερνήτης της Οκλαχόμα είχε αρνηθεί να συμφωνήσει υπέρ της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γκλόσιπ, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μια μαζική εκστρατεία υπέρ του όπου συμμετείχαν προσωπικότητες όπως η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον και ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Οι δικηγόροι του θανατοποινίτη καταγγέλλουν τα κενά στην υπόθεση και υποστηρίζουν ότι τα νέα στοιχεία αρκούν για να αποδειχθεί η αθωότητά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή