Δεν έψαλε τον εθνικό ύμνο ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Δεν έψαλε τον εθνικό ύμνο ο Τζέρεμι Κόρμπιν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εντονες επικρίσεις δέχθηκε από το σύνολο σχεδόν του βρετανικού Τύπου ο νεοεκλεγείς ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, για την άρνησή του να ψάλει τον εθνικό ύμνο της χώρας του κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης προς τιμήν των θυμάτων της αεροπορικής Μάχης της Βρετανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Κόρμπιν, ο οποίος δεν κρύβει τις αντιμοναρχικές του πεποιθήσεις, απέφυγε να ψάλει τον ύμνο «Ο Θεός σώζει τη βασίλισσα», λέγοντας ότι στάθηκε δείχνοντας τον πρέποντα σεβασμό στην τελετή. «Η τελετή ήταν ένδειξη σεβασμού σε όσους έδωσαν τις ζωές τους στη μάχη και στάθηκα όρθιος, εκδηλώνοντας τον σεβασμό μου. Θα συμμετάσχω σε πολλές τέτοιες εκδηλώσεις και θα συνεχίσω να επιδεικνύω σεβασμό, όπως οφείλω», είπε χαρακτηριστικά ο 66χρονος Κόρμπιν.

Πρωτοσέλιδα των συντηρητικών φύλλων, όμως, έσπευσαν να καυτηριάσουν την απόφασή του να παραμείνει σιωπηλός κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του ύμνου, τιτλοφορώντας τα πρωτοσέλιδά τους: «Ο Κόρμπιν περιφρονεί τη βασίλισσα και το έθνος» και «Δεν σώζει τη βασίλισσα».

Η αντιπαράθεση γύρω από τον ύμνο επισκίασε την πρώτη εμφάνιση του Κόρμπιν στην «Ωρα του πρωθυπουργού» στο Κοινοβούλιο, στην οποία ο ηγέτης των Εργατικών απηύθυνε σκληρές ερωτήσεις στον Ντέιβιντ Κάμερον, προερχόμενες από απλούς πολίτες, γύρω από τις περικοπές κοινωνικών προγραμμάτων και τη στεγαστική κρίση. Αίσθηση προκάλεσαν ο ήπιος τόνος και η νηφαλιότητά του, το παράδειγμα του οποίου ακολούθησε και ο πρωθυπουργός Κάμερον, που διατήρησε και αυτός χαμηλούς τόνους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή