Ουάσιγκτον: Ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία

Ουάσιγκτον: Ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία, το χρονοδιάγραμμα ωστόσο της αποχώρησής του πρέπει να αποφασιστεί μέσω διαπραγματεύσεων. Σε δηλώσεις που έκανε μετά τις συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ, ο Τζον Κέρι προέτρεψε τη Ρωσία και το Ιράν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να πείσουν τον Άσαντ να διαπραγματευτεί.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι επείγον να επαναληφθούν οι προσπάθειες με στόχο την επίτευξη μιας πολιτικής διευθέτησης του πολέμου που διαρκεί ήδη 4 χρόνια και επιδεινώνει την προσφυγική κρίση στη Συρία. «Πρέπει να εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις. Αυτό επιζητάμε και ελπίζουμε ότι η Ρωσία και το Ιράν, και άλλες χώρες που ασκούν επιρροή, θα βοηθήσουν να το καταφέρουμε αυτό, διότι αυτό εμποδίζει το να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κρίση» σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε. Άραγε ο Άσαντ είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί, να διαπραγματευτεί πραγματικά; Άραγε η Ρωσία είναι έτοιμη να τον πείσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;».

Ο Τζον Κέρι είπε σχετικά με την απομάκρυνση του Άσαντ: «Δεν χρειάζεται να γίνει σε μία ημέρα ή σε διάστημα ενός μήνα… Υπάρχει μια διαδικασία βάση της οποίας όλα τα μέρη πρέπει να συνεργαστούν για να υπάρχει μια συμφωνία για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή