Βρετανία: Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες άρχισαν εκστρατεία για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ

Βρετανία: Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες άρχισαν εκστρατεία για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι πιο ενθουσιώδεις ευρωπαϊστές στη Βρετανία, άρχισαν σήμερα εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην EE, προειδοποιώντας ότι τα άλλα κόμματα επιλέγουν την ασάφεια για τις συνέπειες που θα είχε η λεγόμενη Brexit, η έξοδος από την EE, κάτι που χαρακτήρισαν επικίνδυνο.

Ο Νικ Κλεγκ, πρώην ηγέτης του κόμματος που αποτελούσε τον ήσσονα εταίρο των Τόρις στην προηγούμενη κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, υπογράμμισε ότι η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρή, καθώς η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Βρετανοί θα κληθούν να αποφασίσουν με δημοψήφισμα πριν από το τέλος του 2017 εάν η χώρα θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κάμερον είχε δεσμευτεί για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας ενόψει των εκλογών του Μαΐου, σε μια προσπάθεια να αντιπαρέλθει την άνοδο του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).

Ο Κλεγκ, ένας από τους μόλις οκτώ βουλευτές των Φιλελεύθερων Δημοκρατών που απέμειναν στη Βουλή των Κοινοτήτων —από τους 57 που είχε στην προηγούμενη— σημείωσε πως τόσο ο Κάμερον, όσο και ο νέος ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν πρέπει να εμπλακούν πιο ενεργά στο ζήτημα.

«Εάν εγκαταλείπαμε την EE, η Σκοτία θα αποσχιζόταν πολύ σύντομα», προέβλεψε ο Κλεγκ, καλώντας τον Κάμερον να κάνει περισσότερα και τον Κόρμπιν να πάψει να είναι επαμφοτερίζων και προειδοποιώντας πως το αποτέλεσμα της διαδικασίας ίσως είναι ιδιαίτερα αμφίρροπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή