ΗΠΑ: Κοριτσάκι 5 ετών κλέβει την παράσταση από τον Πάπα

ΗΠΑ: Κοριτσάκι 5 ετών κλέβει την παράσταση από τον Πάπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα κοριτσάκι μόλις πέντε ετών «έκλεψε την παράσταση» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ουάσιγκτον.

Το όνομά της είναι Sofia Cruz και σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, κατάφερε να περάσει τα κιγκλιδώματα προκειμένου να βρεθεί κοντά στον Πάπα και να τον παρακαλέσει να μιλήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ώστε να μπορέσουν οι γονείς της που είναι πρόσφυγες από το Μεξικό, να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

Μόλις η ασφάλεια προσπάθησε να σταματήσει την μικρή Sofia, o Πάπας έδωσε εντολή να την αφήσουν να περάσει.

«Αφήστε την να έρθει σε εμένα», αποκρίθηκε κι αμέσως ένας άνδρας της ασφάλειας την σήκωσε και την έφερε κοντά του.

Η μικρή Sofia του παρέδωσε ένα T- shirt κι ένα γράμμα. Σε αυτό, ανέφερε:

«Είμαι πολίτης των ΗΠΑ με καταγωγή από το Μεξικό. Πάπα Φραγκίσκε θέλω να σου πω ότι η καρδιά μου είναι στεναχωρημένη και θα ήθελα να σου ζητήσω να μιλήσεις με τον πρόεδρο Ομπάμα και το Κογκρέσο, προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι γονείς μου, αφού καθημερινά ζω με τον φόβο ότι κάποια μέρα θα τους πάρουν μακριά μου.

Θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να ζω με τους γονείς μου. Έχω το δικαίωμα να είμαι ευτυχισμένη. Ο πατέρας μου δουλεύει σκληρά κάθε μέρα, γαλβανίζοντας μέταλλα.

Όλοι οι μετανάστες σαν κι αυτόν, χρειάζονται αυτή την χώρα (σσ. ΗΠΑ). Τους αξίζει να ζουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Τους αξίζει μια μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό αφού έχουν ωφελήσει την χώρα, εργαζόμενοι σκληρά στον τομέα της συγκομιδής πορτοκαλιών, των καρπουζιών, των καρότων, των κρεμμυδιών,  και άλλων λαχανικών».

Να σημειωθεί ότι πολλά ΜΜΕ προσέγγισαν την Sofia μετά το τετ α τετ με τον Πάπα και ερωτώμενη για το πως ένιωσε για αυτή την συνάντηση, είπε «Πολύ χαρούμενη». Μάλιστα, αποκάλυψε πως είχε θέσει ως στόχο να βρεθεί με τον Πάπα για αυτό και βρέθηκε εκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή