ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτισσα στη Τζόρτζια παρά τις εκκλήσεις του Πάπα

ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτισσα στη Τζόρτζια παρά τις εκκλήσεις του Πάπα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μοναδική γυναίκα που βρισκόταν στις πτέρυγες των θανατοποινιτών των φυλακών της Τζόρτζια εκτελέστηκε το πρωί της Τετάρτης, λίγες μόλις ώρες αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτείας που είναι υπεύθυνο για την αναστολή ποινών, απέρριψε το αίτημά της να μην εκτελεστεί η ποινή της.

Εκπρόσωπος της Πολιτείας της Τζόρτζια, ανέφερες ότι η Kelly Renee Gissendaner η οποία κατηγορείται ότι είχε σχεδιάσει τον θάνατο του συζύγου της το 1997, πέθανε σε φυλακή στο Jackson, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Πολιτεία της Ατλάντα.

Είναι η πέμπτη γυναίκα που εκτελείται στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με το κέντρο των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνο για τις θανατικές ποινές.

Η κα Gissendaner θανατώθηκε αφού τα Ομοσπονδιακά Δικαστήρια αρνήθηκαν να συνεδριάσουν και να αποφανθούν για το αίτημα χάριτος που είχε ζητήσει, έχοντας μάλιστα και την υποστήριξη του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ζητήσει την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Οι δικηγόροι της δεν αρνήθηκαν σε καμία περίπτωση την ενοχή της, όμως ζήτησαν την επιείκεια των Αρχών, εξαιτίας της καλής διαγωγής που είχε επιδείξει η θανατοποινίτισσα κατά το διάστημα που έκτιε την ποινή της σε Ομοσπονδιακή φυλακή.

Υπάλληλοι του κράτους και μέλη της οικογένειας του συζύγου της, τόνισαν πως η θανατική ποινή ήταν αυτή που άρμοζε στην κα.  Gissendaner για το έγκλημα που διέπραξε:

«Δεν έδειξε κανένα έλεος, δεν έδωσε στον σύζυγό της κανένα δικαίωμα, καμία επιλογή, ούτε καν την ευκαιρία να ζήσει την ζωή του,», ανέφερε σε δήλωσή της η οικογένεια του δολοφονημένου συζύγου, προσθέτοντας ότι «η ζωή του δεν ήταν δική της για να του την πάρει».

Η γυναίκα που ήταν 47 ετών πέθανε με ένεση που της χορηγήθηκε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή