Πτώση στρατιωτικού αεροπλάνου με 11 νεκρούς στο Αφγανιστάν

Πτώση στρατιωτικού αεροπλάνου με 11 νεκρούς στο Αφγανιστάν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορικό δυστύχημα με έντεκα νεκρούς σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Τζαλαλαμπάντ στο Αφγανιστάν, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου Hercules C-130 που μετέφερε έξι στρατιωτικούς και πέντε πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στο Αφγανιστάν ως μέλη της διεθνούς δύναμης που ηγούνται οι ΗΠΑ, συνετρίβη.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ σε δηλώσεις του είπε πως δεν υπάρχουν αναφορές για εχθρικά πυρά εις βάρους του αεροοπλάνου.

Από την πλευρά της η 455η Αεροπορική Πτέρυγα Εκστρατειών στη βάση Μπάγκραμ, στην αναφορά της έκανε λόγο για ατύχημα.

Τηλεγράφημα του AFP αναφέρει ότι πίσω από το δυστύχημα είναι μαχητές Ταλιμπάν. Μάλιστα φιλοξενεί δηλώσεις του Zabihullah Mujahid, εκλπροσώπου της εξτρεμιστικής ομάδας, που κάνει λόγο για «επίθεση η οποία έγινε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανδρών των δυνάμεων εισβολής».

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, με το Πεντάγωνο να υποστηρίζει ότι ανέκαθεν οι Ταλιμπάν έκαναν τέτοιου είδους ισχυρισμούς για τα πεδία των μαχών, την ώρα που το ΝΑΤΟ  δεν έχει δώσει ακόμα λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή