Ο Τραμπ αφήνει τη σύζυγό του στο περιθώριο

Ο Τραμπ αφήνει τη σύζυγό του στο περιθώριο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ρεπουμπλικανικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ του Σεπτεμβρίου, ο συντονιστής Τζέικ Τάπερ ζήτησε από τους υποψηφίους να συστηθούν. Ο ένας μετά τον άλλο οι διεκδικητές του χρίσματος για την αμερικανική προεδρία επέλεγαν να αναφερθούν στους πολυετείς γάμους τους. Οταν ήρθε η σειρά του Ντόναλντ Τραμπ, εκείνος περιορίστηκε στο να πει «Είμαι ο Ντόναλντ Τραμπ. Εγραψα την “Τέχνη της διαπραγμάτευσης”» παρόλο που η σύντροφός του βρισκόταν στο ακροατήριο. Οι παρατηρητές της προεκλογικής εκστρατείας του δηλώνουν εντυπωσιασμένοι με τη σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία της 45χρονης συζύγου του, Μελάνια Τραμπ.

Μέχρι στιγμής, η μοναδική επίσημη εμφάνισή της με τον Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο καταγράφεται σε μια βουβή φωτογραφία, όπου ο 69χρονος σύζυγός της ανακοινώνει την υποψηφιότητα του, γεγονός παράδοξο σε μια εποχή που οι πιθανές Πρώτες Κυρίες έχουν ξεχωριστό ρόλο στον δημόσιο βίο με ενδεικτικό παράδειγμα τη Μισέλ Ομπάμα. Οπως συμπεραίνει ο Φρανκ Λουντζ, πολιτικός σύμβουλος των Ρεπουμπλικανών, η Μελάνια δεν διαθέτει το κατάλληλο προφίλ. «Η πολιτική δεν είναι η πρώτη, ούτε καν η πέμπτη της γλώσσα. Δεν είναι ο κόσμος της και εάν κάτι δεν είναι ο κόσμος σου θα σκοντάψεις», εξηγεί. Αντίθετα, η Ιβάνκα Τραμπ, η 33χρονη κόρη του, έχει ανεπίσημα αναλάβει προεκλογικά τον ρόλο που παραδοσιακά εκπληρώνει η σύζυγος.

Η Μελάνια Τραμπ είναι η τρίτη σύζυγος του επιχειρηματία, με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα γιο, τον Μπάρον. Υπήρξε μοντέλο με ικανοποιητική καριέρα. Το 2000 πόζαρε γυμνή για το βρετανικό περιοδικό GQ. Σε μια σπάνια συνέντευξή της στο περιοδικό People, αποφάσισε να σπάσει αυτή την εβδομάδα τη σιωπή της. «Είμαι ανεξάρτητη. Δεν λέω πάντα ναι. Τα λέω όπως είναι», τόνισε, σχολιάζοντας ότι συμβουλεύει τον Τραμπ, αλλά ότι δεν θέλει να τον αλλάξει. «Ο άνδρας μου ταξιδεύει όλη την ώρα και ο Μπάρον χρειάζεται γονείς, οπότε είμαι μαζί του συνέχεια», πρόσθεσε.

Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί, η Μελάνια θα είναι η πρώτη σύζυγος Αμερικανού προέδρου, μετά τη Λουίζα Ανταμς, που θα έχει γεννηθεί εκτός ΗΠΑ. Σίγουρα, όμως, θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Τζάκι Κένεντι στις στυλιστικές επιλογές. Αν και πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό στυλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή