Bild: Υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης η Μέρκελ

Bild: Υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης η Μέρκελ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ των φαβορί για να τιμηθεί με το νόμπελ Ειρήνης, είναι η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι ο ρόλος της κας Μέρκελ στην προσφυγική κρίση και στο ουκρανικό, ίσως της δώσει την ευκαιρία να τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, στην τελετή που θα διεξαχθεί την επόμενη Παρασκευή.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει καλές πιθανότητες να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης», σημειώνει η εφημερίδα με σχετικό άρθρο στο πρωτοσέλιδό της.

Χθες Πέμπτη ο Κρίστιαν Μπεργκ Χάρπβικεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη (Prio) του Όσλο και ένας από τους ειδικούς που συμβουλεύεται η επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης, είχε προβλέψει τη νίκη της Μέρκελ, αν και σπάνια έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτιμήσεις του.

«Η Άγγελα Μέρκελ θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή κρίση με τους πρόσφυγες –ή μάλλον θα έπρεπε να πούμε η παγκόσμια κρίση με τους πρόσφυγες διότι εκτυλίσσεται μια εξίσου δραματική προσφυγική κρίση σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής Ασίας—θα τραβήξει την προσοχή της επιτροπής Νόμπελ φέτος», εξήγησε ο Χάρπβικεν.

«Η Άγγελα Μέρκελ είναι αυτή που ανέλαβε ηγετικό ρόλο» αναφορικά με το θέμα στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ηθικό καθήκον να υποδεχθεί τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη φέτος και άνοιξε τις πόρτες της χώρας της.

Παράλληλα η Μέρκελ είναι μία από τους πρωτεργάτες των συμφωνιών του Μινσκ στις αρχές του 2015, οι οποίες οδήγησαν σε κατάπαυση πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή