ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον: Θα κάνω εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, αν γίνουν δεκτές οι αλλαγές

kameron-tha-kano-ekstrateia-yper-tis-paramonis-stin-ee-an-ginoyn-dektes-oi-allages-2104528

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα πως θα διεξαγάγει εκστρατεία για να κρατήσει τη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν οι άλλοι ηγέτες τού δώσουν τις παραχωρήσεις που θέλει, αλλά προειδοποίησε πως, αν αρνηθούν, δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

«Δεν αποκλείω τίποτα", απάντησε ο Κάμερον όταν ρωτήθηκε κατά πόσον θα διεξαγάγει εκστρατεία για να φύγει από την ΕΕ, αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί. "Όμως είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε».

«Κοιτάξτε, έχω εμπλακεί σε μια διαπραγμάτευση», είπε στο BBC. «Προσπαθώ να πάρω για τη Βρετανία τα πράγματα που χρειαζόμαστε και προφανώς από τη στιγμή που θα τα πάρω θα γυρίσω και θα διεξαγάγω εκστρατεία για την παραμονή σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρώπη».

Ο Κάμερον δήλωσε ακόμη πως η απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία για την υποστήριξη του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ήταν "τρομερό λάθος".

«Υποστηρίζουν τον χασάπη Άσαντ, που είναι τεράστιο λάθος για εκείνους και για τον κόσμο. Θα κάνει την περιοχή πιο ασταθή», δήλωσε ο Κάμερον στο BBC κατά την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματός του στο Μάντσεστερ (βόρεια Βρετανία).

"Οι περισσότερες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, απ΄ό,τι έχουμε μπορέσει να δούμε μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί σε τμήματα της Συρίας που δεν ελέγχονται από το ISIL (Ισλαμικό Κράτος), αλλά από άλλους αντιπάλους του καθεστώτος", είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.